Nasljednik Luisa Enriqea: Valverde i službeno novi trener Barcelone

Foto: fah

Španjolac Ernesto Valverde u ponedjeljak je i službeno postao novi trener katalonskog giganta Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valverde je već otprije označen kao nasljednik Luisa Enriqea, koji je u tri sezone donio Barci devet trofeja, a Valverdeov dolazak je u ponedjeljak potvrdio i predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Valverde (53) je bivši igrač Barcelone, a prošle sezone je bio na klupi Athletic Bilbao. Osim Baska, trenirao je i Valenciju, Villarreal, pirejski Olympiakos i Espanyol. On je i najdugovječniji trener Bilbao u čak šest sezona, a s Baskima je nakon 31 godine osvojio 2015. Kup Kralja pobijedivši u finalu upravo Barcelonu. S Espanyolom je igrao i izgubio finale Europske lige, a s Olimpiakosom ima tri osvojena prvenstva i dva Kupa.

Prema neslužbenim izvorima Valverde je potpisao dvogodišnji ugovor, a prvu službenu utakmicu imat će u kolovozu kada će se u španjolskom Superkupu sučeliti Real Madridu. Prije toga će odvesti momčad na pripreme u SAD gdje igrati s Realom, Manchester Unitedom i Juventusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.