Natko Zrnčić Dim 29. u olimpijskom spustu

Foto: Narod.hr

Natjecanja u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju počela su u nedjelju utrkom spusta, a senzacionalni pobjednik je Matthias Mayer. Austrijski skijaš došao je do uspjeha karijere osvojivši svoje prvo olimpijsko zlato s vremenom 2:06.33 minute ispred srebrnog Talijana Christofa Innerhofera, koji je zaostao 6 stotinki, a broncu je uzeo Norvežanin Kjetil Jansrud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utrci su razočarali favoriti Aksel Lund Svindal, kojemu je za dlaku izmaknula medalja završivši četvrti, Bode Miller je osmi, dok je osvajač zlata iz Vancouvera Carlo Janka završio šesti.

Jedini hrvatski predstavnik na današnjoj utrci bio je Natko Zrnčić-Dim, koji je sa startnim brojem 24 stigao do 29. mjesta s 3.57 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Na prva dva prolaza sam imao dobra vremena, no snaga me izdala u donjem dijelu staze. Ovo je bio trening za superkombinaciju – rekao je nakon utrke Zrnčić-Dim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić nije nastupio, a njegov prvi nastup očekuje se u petak 14. veljače u superkombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.