Navijači Evertona žale za Nikolom Vlašićem: ‘Hrvati znaju prepoznati dobrog igrača i cijene ga, bit će velika zvijezda’

Foto: fah

Bivši nogometaš Hajduka, Nikola Vlašić, u srijedu je i službeno postao novi igrač CSKA iz Moskve, kluba u koji je došao na posudbu iz Evertona prošle sezone. Nikola se sjajno snašao u Moskvi, a bio je i jedan od najvažnijih kreatora senzacionalne pobjede protiv Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak Nikole Vlašića iz Evertona navijači spomenutog kluba nisu dočekali s oduševljenjem, naprotiv, mnogi smatraju da je napadač mlade hrvatske nogometne reprezentacije, koja trenutno zajedno s njim sudjeluje na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, trebao dobiti pravu šansu.

Podsjetimo,CSKA je Vlašića od Evertona otkupio a za 15 milijuna eura, čime je svom bivšem klubu, Hajduku, priskrbio novih, dragocjenih, 1.5 milijuna eura.

Kako smo već spomenuli dio navijača Evertona svoje neslaganje odlaskom Nikole Vlašića izrazio je putem društvenih mreža, ponajprije na Twitteru. Tako je jedan od navijača doslovce konstatirao: ”Ludi smo što smo ga pustili…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac je za Everton u sezoni 2017./2018. odigrao tek 19 utakmica i pritom zabio dva gola, uz jednu asistenciju. Nije baš sjajna statistika za igrača od kojeg se očekuju i golovi, no, iskreno rečeno Nikola nije ni dobio pravu priliku.  Dokaz tome je i činjenica da je u Rusiji, u dresu CSKA, odigrao prošle sezone 31 utakmicu, zabio osam golova, jedan od tih golova bio je i slavnom Realu te usput imao i čak sedam asistencija. Naravno, treba naglasiti da se drugačiji nogomet igra u ruskoj ligi, a drugačiji pak u najjačoj nogometnoj ligi na svijetu – Premiershipu.

“Bio bi dobar igrač za nas. Nažalost, ispao je žrtva previranja s Koemanom i Allardyceom. Dobro se snašao u CSKA i ne možete ga kriviti što je želio ostati.”

“Hrvati znaju prepoznati dobrog igrača i cijene ga, mogao bi biti velika zvijezda u budućnosti. Ali nema smisla držati nesretnog igrača koji budućnost vidi drugdje.”

“Kakva šteta i gubitak što je otišao. Bio je žrtva kaotične sezone u kojoj je došao. Stvarno je talentiran igrač i volio sam ga gledati na Goodisonu. Bit će velika zvijezda hrvatske reprezentacije…”

Razočaran sam što se stvari nisu dobro razvijale za njega u Evertonu. Očito je talentiran i šteta što smo vidjeli samo naznake njegove dobre igre u lošoj sezoni za nas. Očito se odlučio za prelazak nakon uspješne sezone u Rusiji. Volio bih da je dobio šansu u pripremama za novu sezonu pod trenerom Marcom Silvom.”

“Nismo ga smjeli dati za siću samo zato što ga ruski klub želi. Trebali smo čekati da dobijemo 30 milijuna funti uz postotak od budućeg transfera ili ga ne prodati nikako.” “Zaslužio je pravu šansu. Šteta što smo ga prodali.”

“Uvijek mi se sviđao. Jako je pametan igrač koji nije klasično krilo, nego igra i u sredini. Strašno mi je žao što ide, mislim da bi iduće dvije, tri sezone mogao igrati na visokom nivou.”

Samo su neki od komentara na Twitteru razočaranih navijača Evertona, a koje je izdvojio i portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.