Navijači ljuti na Sosu: ‘Zbog kockica je Šime riskirao karijeru, Ivanu je prijetila cijela Švicarska, a Mateo kao klinac napustio Austriju’

Foto: fah

Službena navijačka udruga hrvatske nogometne reprezentacije “Mi Hrvati” oglasila se na svom Instagram-profilu gdje je prokomentirala izbor dosadašnjeg mladog hrvatskog reprezentativca Borna Sose da u budućnosti zaigra za Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo javno, otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani Herr Sosa

ovu sliku dobro zapamti, jer ovaj sveti dres više nikada nećeš obući. Odbio si igrati za zastavu za koju su generacije tvojih dojučerašnjih sunarodnjaka prolijevale krv i suze, za čije stvaranje su mnogi živote dali. Rekao si NE navijačima koji su u Stuttgartu stali uz tebe i kada nije išlo. Rekao si NE prilici o kojoj svako dijete sanja od trenutka kada prvi put dodirne loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto ponosnih suza koje je stojeći uz Luku, Ivana i Domagoja sa zastavom u ruci slušajući hrvatsku himnu prolijevao Darijo Srna ti ćeš stajati uz Ilkaya, Emrea i Thomasa na drugoj strani terena i diviti se toj ljubavi koja je tebi strana. Tvoj dom su sada Stuttgart i Berlin, a u Hrvatskoj si turist. Sjeti se svoga izbora kada ti ne bude jasno zašto ne osjećaš moć ljubavi tribina prekrivenih kockicama za koje je Šime riskirao karijeru, zbog kojih je Ivanu prijetila cijela Švicarska, a Mateo kao klinac napustio Austriju. Ako ne znaš odgovor oni ga znaju, mi ga znamo: NIJE U ŠOLDIMA SVE! Jedna je sveta zastava, jedan je sveti dres! Tebi njemački, nama hrvatski – stoji u pismu udruge “Mi Hrvati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.