NBA: Andre Iguodala tricom sedam sekundi prije kraja donio pobjedu Golden Stateu

epa07621247 Toronto Raptors forward Kawhi Leonard (L) looks to pass as Golden State Warriors forward Alfonzo McKinnie (R) and Golden State Warriors guard Shaun Livingston (C) defend during the first half of the NBA Finals basketball game two between the Golden State Warriors and Toronto Raptors at Scotiabank Arena, in Toronto, Canada, 02 June 2019. EPA/WARREN TODA SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Golden Statea svladali su noćas kao gosti Toronto sa 109-104, te su izjednačili rezultat u pobjedama na 1-1 u finalnoj seriji NBA doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Toronta su na poluvrijeme otišli sa pet koševa viška (59-54), ali branitelji naslova su odlično odgovorili u trećoj dionici, napravili su seriju 18-0 i došli do prednosti 72-59. Do kraja utakmice Golden State je stalno bio u vodstvu, pet i pol minuta prije isteka vremena imao je 12 koševa viška (106-94), ali domaćini su se uspjeli vratiti i 27 sekundi prije kraja došli su na samo dva koša minusa (104-106). No, Andre Iguodala, koji je bio MVP finala 2015., sedam sekundi prije kraja pogodio je tricu i time odlučio utakmicu.

Toronto je prevodio Kawhi Leonard s 34 koša i 14 skokova. Fred VanVleet ubacio je 17 poena, Kyle Lowry 13, a Pascal Siakam 12 koševa.

Kod Golden Statea najefikasniji su bili Klay Thompson sa 25 i Steph Curry sa 23 koša. Odličan je bio Draymond Green sa 17 poena, 10 skokova i 9 asistencija, a DeMarcus Cousins dodao je 11 koševa i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klay Thompson je u posljednjoj četvrtini ozlijedio stražnju ložu lijeve noge, ali nakon susreta je izjavio da će biti spreman za treću utakmicu. U sljedećoj utakmici, kada će Golden State biti domaćin, mogao bi zaigrati i Kevin Durant, koji još uvijek nije počeo trenirati sa suigračima, ali u taboru Warriorsa su optimistični glede njegovog oporavka od ozljede.

Treća utakmica bit će odigrana u Oracle Areni u Oaklandu u četvrtak ujutro (3.00 sata) po srednjoeuropskom vremenu. I u četvrtoj utakmici, koja je na rasporedu dva dana kasnije, Golden State će biti domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.