NBA Ljetna liga: Bender odmarao, Phoenix bez finala

Foto: Twitter/NBA

Košarkaši Phoenix Sunsa poraženi su s 83-93 od Minnesota Timberwolvesa u polufinalu NBA Ljetne lige u Las Vegasu, a hrvatski košarkaš Dragan Bender propustio je ovaj dvoboj, jer ga je trener odlučio odmarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to neuobičajena praksa na Ljetnoj ligi. Naime, Bender je odigrao pet utakmica i u njima prosječno na terenu provodio po 32 minute te je vodstvo procijenilo da se time povećava rizik od moguće ozljede. Beneder je u prosjeku ubacivao 8,6 koševa uz 5,6 skokova, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Uz Bendera, u Las Vegasu je svojim nastupima impresionirao 19-godišnji centar Los Angeles Lakersa Ivica Zubac. Bivši igrač Cibone je u pet utakmica s prosjekom od 10,6 koševa bio treći strijelac momčadi, sa 7,2 skoka drugi skakač, a s 2,6 blokada najbolji bloker Lakersa na turniru u Las Vegasu, gdje je prosječno igrao nešto više od 23 minute po utakmici.

Minnesotu je do polufinalne pobjede nad Phoenixom s 29 koševa i šest asistencija predvodio Tyus Jones koji je proglašen najboljim igračem Ljetne lige, dok je kod Sunsa najbolji bio Troy Williams s 24 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minnesota će se u noći s ponedjeljka na utorak boriti za naslov pobjednika protiv Chicago Bullsa koji su u drugom polufinalu s 85-79 nadigrali Cleveland Cavalierse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.