Neizbježna suradnja: Nema ‘konflikta’ između Zlatka Dalića i Nenada Bjelice, Vatreni mogu imati samo jednog izbornika

Foto: fah

Nakon što je trener Dinama, Nenad Bjelica, svojom izjavom  koja se odnosi na izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića, izazvao veliku pozornost u javnosti mediji su se raspisali o ”konfliktu” između dva ”najbolja hrvatska nogometna stručnjaka.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji li uopće konflikt između Dalića i Bjelice?

Naime, hrvatska reprezentacija može imati samo jednog izbornika, svaki savjet sa strane ponekad dobro dođe, međutim, odluka, kao i odgovornost, je na Daliću. Dalić je trener koji je prošle godine na najbolji mogući način potvrdio svoju klasu osvajanjem povijesnog drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu. Niti jednom hrvatskom treneru tako nešto nije uspjelo, pa čak ni Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Navodno neki zamjeraju Daliću da ne dolazi uživo gledati Dinamo, koji je ove sezone napravio veliki europski iskorak, zamalo izbacio i favoriziranu Benficu.  Bjelica tvrdi kako nije razgovarao s Dalićem te da s izbornikom nema uopće nikakvu komunikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Iskreno, ja još nisam ni jednom razgovarao sa Zlatkom Dalićem. Možda je to kritika, možda nije, ali da kažem drugačije – lagao bih. Nisam razgovarao ni s njegovim pomoćnicima. Puno sam razgovarao sa slovenskim ili poljskim, ali još nikada s hrvatskim izbornikom. Jednostavno, Dalić i ja nemamo nikakvu komunikaciju. Je li to normalno ili nije, procijenite sami. Žao mi je zbog toga, izuzetno ga poštujem, kao i sve njegove dosadašnje rezultate. Od srca mu čestitam na svemu što je postigao s Hrvatskom, ali iz nekog mog kuta izostanak komunikacije s hrvatskim trenerima je i nedostatak respekta prema svima nama. Puno trenera u Hrvatskoj postiže lijepe rezultate, vjerujem da svi skupa zaslužujemo malo više respekta. I to je moja jedina zamjerka prema njemu. Ne znam je li problem u tome što nema vremena ili smatra nepotrebnim komunicirati s nama, to je njegova odluka i ja je poštujem”, kazao je za 24 sata Nenad Bjelica, nakon čega je posve očekivano reagirao izbornik Dalić, koji je za Novu TV rekao:

”Nemam tu nikakav poseban komentar. Zna se da sve ljude poštujem i ne radim razlike, a posebno poštujem hrvatske trenere. Kolegi Bjelici doista od srca čestitam na svemu što je postigao s Dinamom…”

Nadalje, Dalić je, kako prenosio portal 24 sata vrlo korektno čestitao Bjelici na rezultatima ove sezone:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Respektiram sve ljude, jer za mene nema razlike među ljudima i za svakoga nastojim naći malo vremena. Jednako tako respektiram i kolege hrvatske trenere i uvijek sam im na raspolaganju za pomoć ako im treba. Što se tiče gospodina Bjelice, mogu samo reći da izuzetno respektiram ono što je napravio s Dinamom u ovoj sezoni, čestitam mu na zasluženo osvojenom naslovu prvaka, kao i na europskim rezultatima…”

Dalić tvrdi kako kao ozbiljan izbornik prati Dinamove utakmice te da su netočne tvrdnje da ignorira Dinamo.

”Kakav bih ja to bio izbornik da nisam gledao utakmice Dinama?! Neke sam odgledao sam, ostale su pratili ljudi iz mog stožera… Dinamo je dobio točno onoliko pozornosti koliko nam je trebalo za dojam o igračima koji su nam interesantni. Neću se uvlačiti u raznorazne igre i igrice, mene to ne zanima, ja nisam taj. Ako budem trebao bilo kakvu informaciju o igračima Dinama, sigurno ću nazvati prije svih Bjelicu, jednako kao što on može u svako doba nazvati mene ako njemu treba neka informacija. Mislim da je to korektno s moje strane, kao što se uvijek trudim biti korektan prema kolegama. Nagrade i prizanja koja sam dobio najbolja su potvrda mog korektnog odnosa prema svima”, poručio je hrvatski nogometni izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako u Dinamu igra nekoliko hrvatskih potencijalnih ili aktualnih reprezentativaca tako će Dalić, prije ili poslije, sasvim sigurno sjesti s Bjelicom i razgovarati s trenerom Dinama o njihovoj formi. Naprosto, to je imperativ s obzirom na posao koji obojica vrlo uspješno obavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.