Nekadašnji Kovačićev župnik: ‘Mateo bi zabio pa u ponoć došao moliti’

Rijeka, 3.6.2019. - Mateo Kovačić dao izjavu za medije uoči utakmice protiv Walesa. Na fotografiji Mateo Kovačić. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ml

Velečasni Vladimir Hren, koji je bio u Župi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, gdje je nekoć ministrirao bivši nogometaš Dinama, Intera i Real Madrida, danas član Chelseaja i čovjek koji je u porazu protiv Portugala na Poljudu (3-2) odigrao najbolju utakmicu u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, za 24sata prisjetio se prvog susreta s Mateom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sjećam se kao danas prvog susreta s Mateom. Bilo je to 2009. godine. Naša zajednica mladih je nekako stagnirala, trebao ju je netko podignuti, ili kapelan ili ja, nije imao tko drugi. I baš u tom trenutku pojavi se Mateo Kovačić”, kaže.

“Pitao me jedan ministrant možemo li uključiti Matea. Bio sam presretan! Uživao je ministrirajući, ali bilo mu je malo teže pročitati tekst. Kao kad je došao Niko Kovač, koji je rekao da je odigrao stotine utakmica, ali nikad se nije ovako ‘tresao’. Dolaskom Matea župa je uistinu odjednom oživjela, počele su dolaziti stotine mladih”; kaže vlč. Hren, koji je danas župnik u Kutini.

“Donio je puno ozbiljnosti, odgovornosti vjerskim zadacima… I baš tad se ozlijedio. Slomio je nogu. Nitko nije znao koliko će trajati oporavak. Pitao sam ga: ‘Mateo, što će biti?’. Kaže: ‘Nema nikakve nade’. Bio je jako depresivan. Svi smo se uplašili. I tad smo u našoj župi počeli moliti za njega, molio sam i sam pred kipom svetog Antuna Padovanskog. Ozdravio je prije nego što je bilo tko predviđao. I uslijedila je njegova prva utakmica. Protivnik je bio Dragovoljac. Zabio je gol u debiju i kad su svi igrači išli slaviti, on je nakon utakmice došao k nama u župu i zahvalio nam. Bila je gotovo ponoć, a on je došao zahvaliti Bogu”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nedugo nakon što je potpisao za Inter, služio sam misu, kad u desnom kutu, pored kipa svetog Antuna ugledam Matea. Bilo je to njegovo mjesto. Pomolio se i zamolio me mogu li mu blagosloviti darove za prijatelje. Nije se odrekao vjere niti u jednom trenutku”, prisjeća se.

“Znate, na druženjima mladih Mateo je uvijek već u 23 sata bio u krevetu, pio samo sok i vodu. Ostali bi ‘zaružili’ do dva, tri ujutro, uživali u svemu. On nikad. Često sam ga isticao kao primjer. Govorio sam mladim sportašima da se ugledaju na Matea. Danas mi na misu dolazi jako puno mladih sportaša, pogotovo nogometaša. Svima kažem za Matea i to ih vodi prema naprijed. I danas se molim za Matea, za zdrave noge. Igrao sam nogomet i dobro znam što to znači…”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.