Nema utakmica, nema gledatelja, nema zarade od TV prava: Nogometaši Juventusa odrekli su se 90 milijuna eura plaće do kraja sezone…

Foto: fah

Pandemija opasnog koronavirusa itekako je utjecala i dalje utječe na sport. Otkazana su ili odgođena brojna sportska natjecanja, ne igraju se nacionalna prvenstva, ne igra se ni nogometna Liga prvaka, miruje Europska liga. Težak je to udarac za nogometne klubove, pa tako i one divove, najveće, one koji zarađuju od prodanih ulaznica, TV prava, transfera, sponzora…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to zasad stoji i neizvjesno je kada će se nastaviti. Neki spominju svibanj, neki lipanj, a ima i onih koji govore o srpnju. Sve se više piše i o mogućnosti da je cijela sezona izgubljena.

Posljednjih dana traju rasprave u europskim klubovima kako će se pandemija koronavirusa reflektirati i na njih, a hoće, iako će siromašniji, kao i uvijek, platiti najveći ceh. Igrači se dobrim dijelom odriču dijela svojih plaća, aktivno se uključuju. preko donacija, u borbu protiv virusa.  Tako su igrači nekih njemačkih klubova pristali odreći se jednog dijela mjesečne plaće, nogometaši Barcelone tek pregovaraju s klubom, u Dinamu su trener i igrači prijedlog o smanjenju plaće odbili pa su se suočili s posljedicama, dok u Belgiji, prema pisanju jednog dijela medija, slijedio minimalac od 1700 eura za igrače.

Igrači Juventusa povukli su pametan potez, koji je talijanska javnost, izmučena brutalnom borbom protiv koronavirusa, sjajno prihvatila. Naime, potpuno su se odrekli plaće do kraja sezone. Dosad je to neviđena gesta u svijetu profesionalnog nogometa, ovim potezom će klub uštedjeti 90 milijuna eura, a vijest su objavili na svojim društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postignut je dogovor između nogometaša Juventusa i uprave kluba prema kojem će se igrači odreći svojih plaća za sljedeća tri mjeseca, točnije do kraja tekuće nogometne sezone”, objavio je Juventus te je dodao:

“Ovom mjerom klub će uštedjeti 90 milijuna eura u ovom ekonomski teškom trenutku u kojem se svijet bori s pandemijom koronavirusa…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.