Što će biti sa Šimom Vrsaljkom? Hrvatski reprezentativac vrlo blizu povratka u Italiju?

Foto: fah

Iako je u ovim trenucima, dok pandemija koronavirusa hara svijetom, pomalo isprazno razgovarati o nastavku sezone, a kamoli o transferima nogometaša, ipak život ide dalje, on će se nastaviti bez obzira koliko to teško bilo. Hrvatski reprezentativac, Šime Vrsaljko, 2016. godine iz talijanskog Sassuola je za 16 milijuna eura stigao u Atletico Madrid. Iako je sjajno, poslije povratka nakon duže pauze zbog ozljede, odigrao protiv Liverpoola u osmini finala Lige prvaka, nikad se nije na najbolji način snašao u španjolskoj metropoli. Bilo je to nešto sve kao u grču.  Posudba u Inter nije bilo idealno rješenje, nekoliko težih i lakših ozljeda zaustavile su hrvatskog nogometaša u namjeri da se dokaže treneru Simeoneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši igrač Zadra, Dinama, Genove i Sassuola ima ugovor s Atletico Madridom do ljeta 2022. te se čini kako je bliže odlasku iz Atletica već ovog ljeta nego ostanku. Naravno, tek treba vidjeti kako će se stvari razvijati glede pandemije koronavirusa i hoće li ovog ljeta uopće biti prijelaznog roka s obzirom kako neki sve glasnije predlažu da se on spoji sa zimskim prijelaznim rokom.

U današnjem izdanju rimski Corriere dello Sport piše o mogućnosti da se Šime vrati u talijansku ligu te bi zaigrao za četvrti talijanski klub u karijeri. Navodno je zanimanje za Vrsaljka pokazao Napoli, talijanski velikan s juga zemlje. Sportski direktor Napolija, Cristiano Giuntoli, navodno smatra da bi Vrsaljko bio idealan na desnom boku spomenutog kluba iduće sezone. Zanimljivo, alternativa Šimi Vrsaljko je njegov suigrač iz Atletica, Santiago Arias.

Dakako, nešto će se ipak pitati trenera Atletica, Diega Simeonea, kojeg navijači madridskog kluba naprosto obožavaju, sad još i više nakon što je uspio izbaciti prvaka Europe, Liverpool, u osmini finala Lige prvaka. Kakvi su planovi Diega Simeonea kad je u pitanju Vrsaljko? Prema pisanju Corriere Simeone je puno bliže odluci da pusti hrvatskog reprezentativca u Napoli, naravno, ako bi Napoli platio barem 15 milijuna eura kako bi kompletirao cijeli transfer.  I dok se igračima režu plaće klubovi broje novce koje još uvijek nemaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je navodno zainteresiran za napadača Napolija, Arkadiusza Milika, i tu bi se neki zajednički interes klubova mogao pronaći, dok su Napolitanci već ranije dogovorili dolaske bivšeg igrača Dinama Amira Rrahmanija iz Verone za 14 milijuna eura, ali i napadača Andreu Petagnu iz SPAL-a za 18 milijuna eura. Ako bi doista Vrsaljko došao u grad podno Vezuva mogao bi svlačionicu dijeliti s još jednim hrvatskim reprezentativcem, Dujom Ćaletom-Carem, navodno upravo njega kub vidi kao idealnog nasljednika za Kalidoua Koulibalyja.

Naravno, s obzirom na činjenicu da se još uvijek ne zna kad će aktualna sezona biti završena, ako će se uopće i nastaviti, ne zna se ni kad će ljetni prijelazni rok, kao ni pod kojim uvjetima, sve se mijenja iz sata u sat, a Italija je jedno od najvećih svjetskih žarišta pandemije koronavirusa.

Podsjetimo, Šime Vrsaljko je do sada odigrao 61 utakmicu za Atletico, ove sezone tek sedam, postigao je jedan pogodak i imao sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.