Nenad Bjelica za Kleine Zeitung: ‘Dinamo je najveći klub u istočnoj Europi, uključujući i Austriju”

Foto: fah

Nogometaši Dinama sutra od 21 sat, uz prijenos na drugom programu HTV-a, na Maksimiru protiv Šahtara igraju vjerojatno odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala Lige prvaka. Nakon tri odigrana kola hrvatski prvaka sa četiri osvojena boda nalazi se na 2. mjestu, isti broj bodova ima i trećeplasirani Šahtar, na četvrtom i posljednjem mjestu je Atalanta bez bodova, prvo mjesto uvjerljivo drži jedan od favorita Lige prvaka Manchester City s osvojenih maksimalnih devet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice trener Dinama, Nenad Bjelica, dao je intervju Kleine Zeitungu te je, između ostaloga, poručio kako je Šahtar momčad na visokoj razini, skuplja od Dinama te iskusnija, ali…

“Bit će teško, ali domaćom pobjedom možemo napraviti veliki korak prema prolasku u osminu finala”, poručio je Bjelica u razgovoru za Kleine Zeitung, nakon čega je dodao:

“Dinamo je najveći klub u istočnoj Europi, tu uključujem i Austriju, igrao je 10, 11 puta u raznim grupnim fazama u zadnjih 15 godina, ali nikad nije prolazio dalje. To nam je uspjelo prošle godine. Ušli smo u Ligu prvaka s pobjedom 4:0 protiv Atalante, Dinamovom najvećom pobjedom u Ligi prvaka. Prije toga u četiri sezone osvojio je samo četiri boda.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama smatra kako je njegov najveći uspjeh i njegove momčadi atmosfera koja se stvara u Zagrebu poslije europskih uspjeha plavih.

“U prošlosti je raspoloženje oko Dinama bilo prilično negativno, ljudi su ga djelomično i mrzili zbog dominacije u prvenstvu i jer su neke odluke sudaca bile u njegovu korist. A sad se 30.000 ulaznica za Atalantu rasproda.”

Naravno, Austrijance je najviše zanimala sudbina najboljeg igrača hrvatskog prvaka, Španjolca Danija Olma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Dani će Dinamu donijeti zaradu od najmanje 30 milijuna eura i postati najveći transfer u povijesti kluba. Rijetko sam trenirao igrača koji je toliko čvrsto na zemlji kao Olmo, a radio sam s puno igrača. Dinamo je prisiljen prodati dvojicu, trojicu najboljih igrača svake godine. Tako je Marko Pjaca otišao u Juventus 2016. za 23 milijuna eura, a Marko Rog u Napoli 2017. za 13,5 milijuna. Prošle godine zarada od transfera popela se na 30 milijuna”, zaključio je trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.