Nerealno je vaditi se protiv Cityja: Sudačka nadoknada odnijela je Dinamu povijesni uspjeh i osminu finala Lige prvaka!

Foto: fah

Nakon poraza Dinama od Manchester Cityja (4:1) na Maksimiru u posljednjem, šestom, kolu Lige prvaka, i ispadanja iz Europe mnogi su potražili razloge neslavnom kraju sezone, koji se prije samo nekoliko tjedana činio daleko uspješnijim za hrvatski klub. U jednom trenutku Dinamu je čak i povijesni plasman u osminu finala Lige prvaka bio na dohvatu ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda, dva remija, dva poraza, i sve se raspalo. Nije, dakle, Dinamo, ispao iz Europe porazom večeras od engleskog prvaka. Ovo je tek bio očekivani epilog. Može se osvojiti bod protiv Citya, može ih se čak i pobijediti, ali vaditi se na njima to je već neka posve druga strana medalje. Dinamo je ispao još u 4. kolu kada je u nekoliko minuta prokockao dva gola prednosti protiv Šahtara, da su tada Modri pobijedili, a trebali su, noćas bi se slavio u Zagrebu povijesni uspjeh.

Poraz Dinama od Cityja, ispadanje iz Europe i pad na četvrto mjesto ljestvice, komentirao je i Igor Cvitanović, legenda Dinama, koji je inače u ulozi stručnog komentatora. Cvitanović, koji je u modrom dresu igrao devedesetih te za plave zabio tristotinjak golova. zapravo je, kao i mnogi drugi, shvatio istinu, Europa je za Dinamo izgubljena u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Šahtara. Tada je Dinamo sam sebe izbacio iz Europe. Drugu priliku za osminu finala Lige prvaka, bez Danija Olma, teško će biti ponovno izboriti.

No, nije samo tih 3:3 na Maksimiru, a nakon 2:2 u Harkivu, uzrokovalo ispadanje Modrih iz Europe, iako je to, dakako, najveći uzrok, ni druge okolnosti nisu Dinamu išle na ruku.  Atalanta je osvojenim bodom protiv Manchester Cityja pokazala da se polako budi, vraća, kako je vrijeme prolazilo, igrale su se utakmice, momčad za koju igra hrvatski reprezentativac Mario Pašalić se u potpunosti vratila. Momčad je to iz vrha Serie A, kvalitetnija i od Dinama i od Šahtara, iako su mnogi prije početka Lige prvaka tvrdili kako će se, uvjetno rečeno Talijani, s Dinamom boriti za treće mjesto skupine, a drugo su rezervirali za Šahtar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju treba iskreno priznat, Dinamo je pao i u formi u zadnjih mjesec dana, samo činjenica da su za dvije-tri klase iznad ostalih klubova u našem prvenstvu nije dozvolila da se to vidi na rezultatima u hrvatskoj ligi. Naprotiv, Dinamo je čak u mjesec dana u HNL-u povećao prednost pred ”konkurencijom” koje zapravo u Hrvatskoj nema i to je, između ostaloga, problem Dinama. Premali broj jakih utakmica, a jake utakmice Atalanta, City…, igraju gotovo iz kola u kolo u svojim ligama.

Međutim, bez obzira na sve, i ova je sezona potvrdila da se Dinamo ipak promijenio, više nije kanta za napucavanje u Ligi prvaka, sve donedavno je to u jednom trenutku bio. No, ipak, ostaje žal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.