Nesalomljivi 50-godišnji Miura produžio ugovor s Yokohamom

Foto: fah

Japanska nogometna legenda i bivši igrač zagrebačkog Dinama 50-godišnji Kazuyoshi Miura produžio je ugovor s Yokohamom, klubu koji nastupa u drugoj japanskoj ligi, za koji je u prošloj sezoni odigrao 12 utakmica i postigao jedan pogodak te popravio rekord najstarijeg strijelca u profesionalnom nogometu, koji mu je već pripadao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miura će tako ući u svoju 33. profesionalnu sezonu svoje karijere koju je započeo 1986. godine u dresu brazilskog Santosa. Sve do 1990. godine Miura je igrao za brazilske klubove, a od 1990. do 1998. odigrao je 192 prvenstvene utakmice za japanski Yomiuri/Verdy Kawasaki i postigao 100 pogodaka. Sezonu 1994/95. proveo je na posudbi u talijanskoj Genoi za koju je odigrao 21 utakmicu u Serie A i postigao jedan pogodak.

U sezoni 1998/99. Miura je već kao 32-godišnji veteran stigao u zagrebački Dinamo, koji je tada nosio ime Croatia, za koji je japanski nogometaš odigrao 12 utakmica u Prvoj HNL, ali nije uspio postići pogodak. Tako je Dinamo ostao jedini klub za koji je ‘Kralj Kazu’ zaigrao, a u kojem se nije upisao među strijelce.

Miuru smatraju prvom istinskom japanskom nogometnom zvijezdom, a u 89 nastupa za reprezentaciju postigao je 55 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2005. godine Miura je stalni član Yokohame, za koju je u ožujku prošle godine, sedam dana nakon što je proslavio 50. rođendan, zaigrao u drugoj japanskoj ligi te srušio rekord koji je do tada držao Sir Stanley Matthwes.

Miura će 26. veljače proslaviti 51. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.