‘Nesretni’ trener Dinama nakon bure na Poljudu: ‘Zaustavila nas je bakljada, glede suđenja pogledat ću snimku’

Foto: fah

Hajduk i Dinamo odigrali su nakon dugo vremena jedan sjajan derbi na Poljudu, na kraju je, uz dosta preokreta, završilo 2:2. Realan rezultat, iako se neki s tom konstatacijom neće složiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to derbi koji je dao sve što nogomet može dati, od sjajnih navijača, pa do navijača koji su prekinuli utakmicu na trenutak zbog bakljade, zatim smo vidjeli četiri pogotka, jedanaesterac, crveni karton, pa i međusobne trzavice na terenu. Prava drama na Poljudu. Nažalost, bilo je i nemilih scena na tribinama.

Kako je utakmicu vidio trener Dinama Mario Cvitanović, koji ni nakon posljednjeg zvižduka suca nije mogao sakriti nezadovoljstvo?

“Jesam li ja stručni komentator ili kolumnist, ne znam. Međutim, što da komentiram”, rekao je nervozni Cvitanović te nastavio komentirajući slabo prvo poluvrijeme Dinama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalitetno pitanje i opservacija. Čestitam. Jako dobro ste primijetili. Mi prvo poluvrijeme nismo došli, nismo igrali nogomet i to sam rekao igračima. Neću koristiti riječi koje sam im rekao i kako smo igrali iako nisam uvijek pristojan, no u drugom dijelu smo igrali muški. Ono u prvom dijelu nije bio nogomet, nismo se pridržavali onog što smo pripremali, puno duela i lopti smo izgubili, nismo uspjeli povezati dodavanja… U drugom dijelu smo mijenjali sustav i to je urodilo plodom. Bili smo bolji protivnik u drugom dijelu, Hajduk je bio bolji i čvršći u prvom, stvorili smo dosta prilika, Hajduk nije imao opasnu situaciju u drugom dijelu… I to je izgledalo onako kako mi moramo igrati, ali ja nisam zadovoljan prvim dijelom, to je ono što Dinamo ne smije igrati”.

Mario Cvitanović je bio zadovoljan drugim dijelom?

“Mi u utakmicu moramo ući kao u drugom dijelu. Razlog? Neiskustvo, mladost, agresija i kvaliteta Hajduka. Ali ako smo mi Dinamo i želimo naslov prvaka, moramo u svaku utakmicu ulaziti kao u drugo poluvrijeme. Malo sam još pod dojmom, vrela je krv, ali svaku utakmicu želim igrati u ovakvoj atmosferi, nije problem, protiv ovakvog protivnika, nije problem, ali želim pobijediti. Bilo je tu svega, od bakljade koja nas je zaustavila do nedostatka lopti… Daj Bože da je više ovakvih derbija, svi bi mi bili puno kvalitetniji. Želio bih i da atmosfera bude sportska, pa da nema zamjerki, da zajedno možemo popiti kavu i zapaliti cigaru. Je*iga, takvi smo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koja mu je bakljada zasmetala trener Dinama je samo kratko rekao:

“Bio sam vrlo jasan.”

Bilo je govora i o suđenju te jedanaestercu i crvenom kartonu u sudačkoj nadoknadi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je već komentar, pogledat ću snimku. Možda imam mrvicu drugačije mišljenje, ali to bih ostavio za sebe. Ne bih želio da se nakon ovog derbija potencira suđenje. Nemojmo tako, teško mu je bilo suditi. Potencirajmo kvalitetu ili nedostatke, bavimo se nogometom.”

Kako je Cvitanović reagirao na poluvremenu u svlačionici s obzirom na očajno prvo poluvrijeme Dinama?

“Moji igrači su svjesni svega, ono što smo govorili u svlačionici to će tamo i ostati.”

Na kraju je Cvitanović priznao novinarima koliko je ”nesretan” remijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nesretan sam. Možda sam prepotentan, možda sam ku*čevit previše. Možda jesam, ali ja želim pobjede, zanimaju me samo pobjede. To moji igrači znaju i to su pokazali, ali opet sam zadovoljan prvim poluvremenom. Mladi smo, neiskusni, nekoliko igrača je prvi put nastupilo u ovakvoj atmosferi, da su bili iskusniji, možda ne bi ni bilo kaznenog udarca.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.