Nesuđeni hrvatski izbornik bez maske ili što se to događa s čovjekom koji je trenirao Zagreb? ‘Hrvati sportaše motiviraju mržnjom prema Srbima’

Foto: Snimka zaslona

Nakon nekoliko kontroverznih izjava u posljednjih nekoliko dana čak su i hrvatski mediji odustali od Veselina Vujovića. Rukometni izbornik Slovenije poslije Svjetskog rukometnog prvenstva, na kojem je Slovenija osvojila broncu, pao je na moralno dno do kojeg, nažalost, ne dopire danje svjetlo. Nekoliko izjava koje je dao hrvatskim medijima, takozvanim glavnim medijima, malo po malo zbacili su s lica masku  talentiranog trenera, ali, nažalost, ne i talentiranog čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako tako nije izgledalo neposredno poslije dramatične borbe za treće mjesto između Hrvatske i Slovenije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, kada je Vujović u prvi mah dao nekoliko simpatičnih izjava, koje su se dopale svima, kako Slovencima tako i Hrvatima, čak je bio vrlo korektan prema Željku Babiću.  A onda je počelo, da se ne ponavljamo. Iz lošeg, odlazio je u još gore.

Definitivnu negativnu katarzu Veselin Vujović prošao je nakon što se u Beogradu na košarkaškoj utakmici Crvene zvezde našao ispred Delija, istih onih Delija koje na utakmice odlaze oboružani fašističkim porukama uperenim protiv Vukovara. Razdragano je mahao Delijama, no, ništa sporno u njihovim transparentima nije vidio, dok Hrvate optužuje za mržnju prema Srbima. Koji je glavni motiv Delija? Ljubav prema Hrvatima?

U razgovoru za Novosti Veselin Vujović govorio je o svemu, uglavnom se radilo o neviđenom samoljublju čovjeka koji je kao malo koji drugi hvalio sam sebe, iako je daleko od toga da bude rukometni trener kakav je svojedobno bio rukometaš. No, pustimo budućnosti da razotkrije pravu istinu o Veselinu Vujoviću, u međuvremenu pomozimo i mi malo budućnosti. Uostalom, zašto ne? Zlatko Saračević, koji je s Vujovićem surađivao u Zagrebu, najbolje je opisao Vujovića: “Hvala Bogu da nam on nije izbornik. ”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Novosti Vujović se, između ostaloga, dotaknuo hrvatskih rukometaša i hrvatskih branitelja, kojima su igrači i bivši  rukometni izbornik Željko Babić posvećivali pobjede.  Vujović je, a o čemu smo jednim dijelom pisali, rekao da je u Hrvatskoj politika puno bliže sportu nego u Srbiji, on je, da podsjetimo, ipak Crnogorac, koji je od 17. godine u Šapcu, gradu koji je nekoć imao jedan veliki rukometni klub, ali koji, barem kad je Vujović u pitanju, nije imao i tako velike ljude.

“Među ljudima koji imaju takav riječnik mnogi bi željeli da im se digne spomenik, a nisu zaslužili ni ime na grobu…”, komentirao je Vujović činjenicu da su u Hrvatskoj sportaši dobrim dijelom povezani s braniteljima.  Zar ovakva, netolerantna, izjava jednog izbornika nije u najmanju ruku skandalozna? Vujović očito mora još puno toga učiti o Hrvatima i Hrvatskoj kako bi imao pravo na moralne lekcije.

No, najzanimljivija izjava Veselina Vujovića bila je ujedno i izjava koja je definitivno skinula šminku s njegovog lica. Naime, Vujović je rekao da u Hrvatskoj sportaše motiviraju mržnjom prema Srbima!? Je li Vujović bilo kada čuo Babića da s mržnjom govori o bilo kome, pa i o Srbima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako nas pamćenje ne vara sve donedavno Veselin Vujović bio je trener hrvatskog prvaka Zagreba, zašto ne kaže decidirano tko ga je mrzio i zašto? U Zagrebu je Vujović imao nevjerojatnu medijsku potporu, pa čak i kad je gubio, a to u zadnje vrijeme nije bilo rijetko, imao je status istinske rukometne legende, a kad je otišao, onako izdaleka, govori o Hrvatima koji mrze Srbe i tako na krilima te mržnje pobjeđuju.  Drugim riječima, Vujović smatra da Hrvatske bez mržnje nikoga ne može pobijediti i da je jedini motor hrvatskih sportaša – mržnja.

Čak i ako je od Veselina Vujovića previše je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.