Neviđene mjere sigurnosti na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu

Pariz, 24.07.2024 - Pariz je spreman za Olimpijske igre koje se u glavnom gradu Francuske održavaju od 26.07 - 11.08.2024. Na slici pripadnici francuske policije. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Francuska u petak namjerava oduševiti svijet ekstravagantnom ceremonijom otvaranja Olimpijskih igara u srcu Pariza, a oko 45.000 policajaca, 10.000 vojnika i 2.000 privatnih zaštitara osiguravat će sigurnost parade duž rijeke Seine, njezinih obala i okolnih spomenika, objavio je Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će gotovo 7.000 sportaša oploviti rijekom Seinom pored najpoznatijih pariških znamenitosti, dok će ih više od 300.000 gledatelja promatrati s obala.

Vlasti su temeljem zakona o borbi protiv terorizma stavili 155 osoba pod mjere nadzora koje strogo ograničavaju njihovo kretanje, prenosi Reuters.

Desetine svjetskih čelnika bit će u Parizu na ceremoniji otvaranja, koju će štititi i snajperisti na krovovima. Korito rijeke Seine je prečišćeno zbog bombi, a zračni prostor Pariza bit će zatvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.