Nevjerojatno: Španjolski novinari na tiskovnoj konferenciji odbili izgovoriti riječ Kosovo, ipak, nisu uspjeli

Foto: Snimka zaslona

Nevjerojatne scene dolaze iz Španjolske, naime, reprezentacija Kosova večeras igra u Sevilli kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Španjolske. Uoči utakmice bilo je dosta uzbuđenja u odnosima dva nogometna saveza, posebno zbog činjenice da Španjolska, a najviše zbog odnosa režima u Madridu prema Kataloniji, ne priznaje neovisnost Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su čak pokušali onemogućiti intoniranje himne Kosova, kao i izgovaranje samog imena Kosovo u prijenosu utakmice, ali na kraju se Nogometni savez Kosova izborio da do toga ne dođe. Ipak, na tiskovnoj konferenciji pred ovaj susret u Seville se dogodila jedna zanimljiva situacija u kojoj novinar španjolskog AS-a nije želio izgovoriti riječ Kosovo.

”Da li mislite da će Luis Enrique napraviti promjene protiv vaše momčadi”, glasilo je pitanje španjolskog novinara, a prevoditelj je upitao:

“Kome je pitanje upućeno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar: ”Treneru.”

Prevoditelj: ”Čijem treneru?”

Novinar: ”Treneru Kosova.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevoditelj: ”To sam želio čuti.”

Izbornik Kosova Bernard Challandes je istaknuo da će ovakav tretman španjolskih novinara itekako motivirati njegove igrače.

“Način na koji su nas tretirali će biti dodatna motivacija za igrače”, poručio je kosovski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.