Nezaboravna ljetna priča: Dražen Ladić – Danijel Subašić, poveznica hrvatskog sportskog uspjeha!

Foto: fah

Kako smo već pisali nakon Vedrana Ćorluke, nakon Marija Mandžukića, od Vatrenog dresa oprostio se i Danijel Subašić. Sjajni golman hrvatske reprezentacije odigrao je za kraj nezaboravno Svjetsko prvenstvo te je na turniru u Rusiji bio uz bok Luki Modriću, Mariju Mandžukiću, Dejanu Lovrenu… Ukratko, hrvatska sportska javnost nikad neće zaboraviti čak tri obranjena jedanaesterca protiv Danske u osmini finala SP-a. Subašić je definitivno bio junak osmini finala, a obranio je i jedan penal Rusima u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Dražena Ladića Hrvatska ima još jednu vratarsku nogometnu ikonu, o kojoj će se pisati, govoriti, dok je Hrvatske i hrvatskog sporta. Naravno, ne smatramo da su ”Ladara” i ”Suba” jedini hrvatski golmani vrijedni spomena, no, zbog poveznica koja veže generaciju 1998. i današnju generaciju, 2018., dvije medalje, sa dva SP-a, izdvojili smo spomenutu dvojicu kao simbole dvije najuspješnije generacije hrvatskog reprezentativnog nogometa.

Ako mnogi rade, i u tome ne posustaju, usporedbe između Zvonimira Bobana i Luke Modrića, dvojice kapetana iz dva posve različita vremena hrvatske reprezentacije zašto bi bilo neumjesno, neprikladno povući ”paralelu” Ladić – Subašić, tim prije što je Dražen Ladić aktivno, kao pomoćnik Zlatka Dalića, sudjelovao na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji? I Boban i Modrić i Ladić i Subašić sudjelovali su u uspjesima koji su zauvijek obilježili hrvatski sport te bili i ostali najbolji hrvatski veleposlanici, svakako dramatično bolji od onoga što imamo danas u hrvatskoj diplomaciji.

Suba o dugom putovanju kući…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak je Subašić dobro i pažljivo obrazložio, a čemu smo također pisali. Očito kako je popularni sportaš odlazak planirao i oduku donio i prije Svjetskog prvenstva u Rusiji.

“Bilo je ovo dugo putovanje, još od prvog poziva 2008. i ispunjenja sna jednog ‘golmančića’ iz Zadra… Možda sam mogao još jedan ciklus odigrati, ali to bi možda bilo previše. Ovako želim da moji dragi kolege koji čekaju svoju priliku ostvare svoje snove kao što sam i ja ostvario igrajući za Hrvatsku – na mladima svijet ostaje i oni su hrvatska budućnost… Najvažnije od svega je da sam ispunjen i sritan čovik što sam moga igrati za moju domovinu i najlipši dres na svitu…”, stoji, između ostaloga, u oproštaju od Vatrenih Danijela Subašića.

”Oproštaju od Vatrenih”!? Ne, zašto? Naime, zašto se Suba jednog dana ne bi vratio Vatrenima, kao što se vratio nakon poziva izbornika Zlatka Dalića Dražen Ladić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve nas, za naš narod…

”Pričali smo na terenu skupa, jedan za drugoga, bacali se na glavu, plakali od sriće, igrali pod injekcijama, gutali tablete k’o bombone, sve za nas, za naš dres, za naš narod… Sva klupska natjecanja ne mogu se usporediti ni blizu igranju za hrvatsku reprezentaciju, osjećaju i emocijama pri intoniranju Lijepe naše prije svake utakmice’‘, poruka je emotivnog Danijela, koji je oduševio ovo ljeto Hrvatsku, ali i nažalost probudio velikosrpske fašiste u Srbiji, koji su o hrvatskom čuvaru mreže pisali doslovce svašta te mu brojili krvna zrnca… No, to je neka druga tema, ne tako lijepa i tako uspješna, kao hrvatska nogometna priča nezaboravnog ljeta 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.