Nije moguće da će se najveći derbi hrvatskog nogometa igrati bez prisustva gledatelja. Iz Hajduka stigla poruka…

Foto: fah

S obzirom na histeriju koju su dobrim dijelom uzrokovali i hrvatski mediji, a u svezi koronavirusa, postavlja se pitanje je li moguće da se najveći derbi hrvatskog nogometa, između Dinama i Hajduka, igra bez gledatelja? Naime, koronavirus je ”ušao” preko granice Italije i u Hrvatsku, u Italiji se neke utakmice igraju bez nazočnosti gledatelja, neke pak ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS nije taj koji će donijeti inicijalnu odluku, već Nacionalni stožer civilne zaštite, Ministarstvo zdravstva. Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na pitanje hoće li doći do odgoda utakmica kazao je kako se situacija stalno mijenja.

”Stalno smo u zasjedanju i sigurno da su javna okupljanja dio o čemu intenzivno razgovaramo”, rekao je Plenkovićev ministar Davor Božinović, pišu Sportske novosti. .

Ovo kolo počinje već danas susretom Intera i Lokomotive, piše Slobodna Dalmacija. U subotu se igraju derbiji Osijek – Hajduk i Dinamo – Rijeka. A u idućem kolu već u srijedu igra se najveći derbi Hajduka i Dinama na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Smatramo da u trenutku kada imamo dva potvrđena slučaja koronavirusa u Hrvatskoj nema potrebe potencirati navedenu temu”,  poručili su iz Hajduka na temu eventualnog igranja derbija s Dinamom bez publike. U slučaju da odluka bude takva da se igra bez publike u Hajduku će tražiti odgodu odigravanja tog susreta jer nijedan klub nema kup obveza u nastavku sezone.

Drugim riječima, nije moguće da će se utakmica Hajduka i Dinama na Poljudu igrati bez gledatelja, no, moguća je u nepovoljnom razvoju događaja odgoda susreta. Kome bi bilo u interesu da se veliki derbi HNL-a igra bez nazočnosti navijača, a posebno na veliko zanimanje koje već sada vlada za derbi?  Nikome, naravno, nogomet se i igra zbog navijača i uvijek je, kad se može, bolja odgoda od pustih tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.