Nijemci hvale Niku Kovača: ‘Bayern će pod njegovim vodstvom dobiti do sada neviđenu notu’

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač sjajno je primljen u Muenchenu. Njemački mediji puni su hvale na račun donedavnog trenera Eintrachta, koji je s ekipom iz Frankfurta moćnom Bayernu preoteo Kup Njemačke zasluženom pobjedom u finalu. Od srpnja Kovač je novi trener višestrukog europskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pazi na svaki detalj, što Nijemci vole…

Hrvatski strateg u njemačkoj javnosti je izgradio status pedantnog te studioznog stručnjaka, koji pazi na sve, pa i najmanje detalje te je vrlo autoritativan u svlačionici kao trener.  Njemački su mediji proanalizirali način na koji Niko vodi treninge Bayerna, tako je prema analizi Sport 1 Kovač sjajno prošao kao stručnjak koji inzistira na treninzima od dva sata.  Od sadržaja dvosatnog treninga idu i tri kruga zagrijavanja, dok su svakodnevni elementi treninga istezanje te sprintevi, kao i vježbe  koordinacije.

Unio je novitete i kao izbornik Vatrenih…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Kovač je svojedobno kao izbornik Vatrenih jedan dio tih metoda prenio i na reprezentaciju, što je izazvalo i zanimanje te pozitivnu reakciju većine medija. Nažalost, na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu reprezentacija nije uspjela proći skupinu.

Za Kovača je hidratacija izrazito značajna te igraču vrlo često tijekom treninga posežu za osvježenjem. Taktički dio treninga mijenja se i dana u dan. Dojam je da se u Niko u jednom trenutku prilagođava trenutnom stanju igrača, tim prije što se često priključuje igri i igračima te s velikom pažnjom i strpljivo demonstrira svoje zamisli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao moderan trener inzistira na vježbanju kornera i puno radi na prekidima, što se pokazalo u nekim utakmicama Svjetskog prvenstva netom završenog u Rusiji kao važan, pa i odlučujući, segment.  Bivši izbornik Vatrenih gaji moderan te ofenzivan stil igre, navodi Sport 1, s obzirom kako nameće i uigrava formacije 3-4-3 i 4-3-3.  Dakle, s tri napadača.

Sport 1 tako za kraj navodi da će Kovač donijeti puno Bayernu te da će kultni njemački klub dobiti pod vodstvom hrvatskog trenera do sada neviđenu notu.

Pred Kovačem je sezona izazova, kako u Ligi prvaka, tako i u domaćem prvenstvu. Bayern brani osvojeno prvenstvo Njemačke te lovi Ligu prvaka. Prošle su godine Bavarci ispali nepravedno od Reala u polufinalu. Teško će to biti nadmašiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.