Niko Kovač konstantno pod pritiskom njemačkih medija, Bild se ponovno okomio na bivšeg hrvatskog izbornika

Foto: fah

Nije dugo trajala ”ljubav” bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača i Bilda, tek nekoliko tjedana. Naime, Bild od samog početka nije presretan činjenicom da hrvatski trener vodi jednu njemačku nogometnu instituciju kao što je Bayern, tek su ustuknuli nakratko nakon što je Kovač osvojio dvostruku krunu s Bavarcima i nedavno nakon što je klub iz Muenchena deklasirao u Londonu vice prvake Europe Tottenham sa 7:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Kovač stalno je pod presingom njemačkih medija, a prednjači, kako smo već spomenuli, Bild. Naime, svakih nekoliko tjedana piše se o ”nemirima u svlačionici”, navodnom nezadovoljstvu nekih igrača tretmanom koji imaju kod hrvatskog trenera.

Očito kako dio njemačkih medija kontinuirano pokušava raditi ono što se nisu usuđivali raditi kada je na klupi Bayerna bio skupi Pep Guardiola, dakle, rušiti treneru autoritet kod zvijezda kluba. Guardiola s Bayernom nije napravio ništa više, naprotiv, od Nike Kovača. Zašto onda?

Naime, Bilid potencira nezadovoljstvo 30-godišnjem njemačke i Bayernove zvijezda, Thomasa Müllera, koji je jedan od idola navijača s obzirom kako se radi o nogometašu koji je u klub stigao kad je imao 11 godina. Kovač se, kako smo već pisali, na neki način ispričao Mülleru, rekavši kako se pogrešno izrazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ove sezone Müller je u pet utakmica u nizu igrao tek 66 minuta, a cijele sezone, dakle, u sedam utakmica, igrao je oko 40 minuta u prosjeku ili ukupno 286 minuta. Zbog toga je Müller izrazio i javno nezadovoljstvo, što inače profesionalci ne čine. Ne treba ni podsjećati kako bi prošao Müller da je tako postupio kod trenera kao što su Guardiola, Mourinho, Conte, Sarri, Ancelotti

Kako piše njemački Bild Müller navodno ne želi javno kritizirati Kovača, iako je to zapravo već učinio, no, zato napadač Bayerna radi još teže stvari, naime, ”rovari” u svlačionici, navodno je svoje nezadovoljstvo podijelio s igračima Bayerna. Bild piše kako je Kovač otpisivanjem Müllera izazvao pobunu te su dodali da je ”puknuo pod pritiskom.

“Ako se situacija ne promijeni u sljedećih nekoliko tjedana, Müller bi mogao otići iz Bayerna”, piše njemački Bild, podsjetimo, pisali su to prije tjedan dana, u međuvremenu, ohrabren medijskom rafalnom paljbom po Kovaču, Müller je poslao i poruku hrvatskom treneru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imam svega 30 godina, spreman sam za igru i gladan uspjeha s klubom, ali sam i osobno gladan uspjeha. Čvrsto sam uvjeren da mogu na terenu pomoći svojoj momčadi…”

Navodno je nakon te javne Müllerove poruke obavljen razgovor između njega i hrvatskog trenera, a u obranu napadača Bayerna navodno je stao suigrač Joshua Kimmich. Kovač nije reagirao kako je možda trebao i obojicu udaljio iz prve momčadi za jedno vrijeme.

“Teško je zamisliti Bayern bez Thomasa. On je idealna identifikacijska figura Bayerna, kao što su bili Bastian Schweinsteiger ili Phillip Lahm. Gotovo da nema nikoga poput njega koji je kroz omladinski sustav uspio postati veliki igrač”, kazao je Kimmich nakon čega je u nastavku dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zaista ne znam želi li otići iz kluba…. Znam kakav je osjećaj ne igrati, nekad sam puno sjedio na klupi kod Carla Ancelottija. Normalno je biti nezadovoljan i jasno je da on želi igrati u prvih 11.”

Zar o tome ipak ne odlučuje trener?

Bild nadalje piše kako se Kovač nakon svega povukao, pišu kako bi Müller mogao startati od prve minute kada momčad Bayerna gostuje kod Augsburga, vrlo je važna to utakmica s obzirom na iznenađujući poraz u prošlom kolu na Allianz Areni od Hoffeheima. Navodno se Kovač našao pod velikim pritiskom zbog statusa Thomasa Müllera, igrača koji je svojedobno s Njemačkom osvojio i Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Isto tako Bild tvrdi kako Coutinhu, novom pojačanju Bayerna, poslije reprezentativne stanke treba odmor.

Kako smo već pisali Niko Kovač se poslije poraza od Hoffenheima neizravno ispričao Thomasu Mülleru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ta je izjava bila moja pogreška, pogrešno sam se izrazio. Nisam tako mislio”, kazao je bivši hrvatski izbornik u svojoj najavi utakmice protiv Augsburga. Bild i na ovoj ”isprici” temelji svoj zaključak o ”povlačenju” Nike Kovača i ”pucanju” pod pritiskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.