Niko Kovač na razini najboljih svjetskih trenera: Zarađuje kao Zidane, Simeone nedostižan za obojicu…

Foto: fah

Nogometaši, nogometni djelatnici, treneri…, da ne spominjemo menadžere, danas zarađuju ogromne novce, nogomet je postao prije svega biznis. U tom kontekstu zanimljivo je koliko zarađuju hrvatski treneri u odnosu s najvećim trenerskim svjetskim zvijezdama s obzirom kako mnogi rade i izvan granica Lijepe naše. Jedan od njih je i bivši izbornik hrvatske reprezentacije, aktualni trener Bayerna, Niko Kovač, koji navodno mjesečno zaradi koliko i trener Reala, Zinedine Zidane. Francuski trener je, podsjetimo, s Realom pokorio Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona/France Football

Naime, ugledni France Football objavio je popis najbolje plaćenih trenera i igrača. U obzir su uzeli njihove plaće, bonuse te sponzorske ugovore. Prema njima Niko Kovač u aktualnom prvaku Njemačke zaradi 7,5 milijuna eura, trenutno je na 16. mjestu, koje dijeli sa Zidaneom i Vitorom Pereirom, trenerom Shanghai SIPG-a.

Najbolje plaćeni trener svijeta kontroverzni je stručnjak na klupi Atletico Madrida, kluba koji je gotovo uvijek u sjeni Reala, Diego Simeone, koji godišnje zarađuje 41 milijun eura. Zanimljivo, na drugom i trećem mjestu su treneri koji su trenutno bez angažmana, radi se o Jose Mourinhu, koji ima deset milijuna manje od Simeonea, a Thierry Henry je po dolasku u Monaco dogovorio primanja od 25,5 milijuna eura. Nije se dugo zadržao na klupi, ali novac i dalje sjeda na račun, prenosi portal 24 sata.

Na četvrtom mjestu je Pep Guardiola sa 24 milijuna eura, Ernesto Valverde peti sa 23 milijuna. Među 20 najbolje plaćenih trenera svijeta još su i Fabio Cannavaro, Marcelo Lippi i Dragan Stojković, oni velike plaće imaju u Kini, naravno, to nije nogomet europske razine, ali su primanja zato ”svjetska.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.