Nikola Vlašić: ‘Apsolutno ne želim još jednu sezonu provesti na klupi, takvo što nikako ne dolazi u obzir’

Foto: fah

Nikola Vlašić ima manjak minutaže u Evertonu, no to mu ne umanjuje samopouzdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imam četiri kilograma manje u odnosu na tu utakmicu. Promijenio sam neke stvari u prehrani i to je u kombinaciji s dodatnim treninzima donijelo rezultate. Nikada nisam bio ovako spreman, eksplozivan i brz”, rekao je za Sportske novosti.

“Nogomet je igra u kojoj vrlo često nedostaje poneki igrač zbog kojekakvih ozljeda ili kartona, a kako sam ja igrač koji solidno može pokriti nekoliko pozicija, treneri me često sele s pozicije na poziciju kako bih riješio problem izostanka igrača”, kaže Nikola.

Govorio je i o igri u mladoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlazak na Euro baš mi je jako važan i to iz dva razloga. Prvi je taj što imamo sjajnu generaciju i volio bih vidjeti kako bismo izgledali u susretima s ostalim jakim selekcijama. Drugi razlog je što ipak pričamo o velikoj smotri i ja kao igrač još nisam imao priliku nastupiti na tako velikom događaju. Trebao sam biti na Euru s U-19 selekcijom, ali tada me Hajduk nije pustio jer sam bio važan za momčad”, kaže.

Što se događa s igrom u Evertonu?

” Ne znam što bih vam pametno rekao osim da me trener Sam Allardyce očito ne vidi u važnijoj ulozi. Ne znam, ne govori mi ništa, niti što je dobro, ni što ne valja. Koncentriran je isključivo na one koji igraju. Asistenti me znaju pohvaliti za ono što pokazujem na treninzima, ali dalje od toga nema priče”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećaj nije dobar, naravno da sam jako razočaran, ali jednako sam svjestan da od jadikovanja ili malodušnosti neće biti koristi i stoga radim žešće nego ikad u životu. Doista sam nevjerojatno motiviran, izgubio sam četiri kilograma, promijenio režim prehrane, doslovno sam sve podredio nogometu, jer očito moram biti još bolji kako bih natjerao trenera da me vrati na teren, priča.

“Apsolutno ne želim još jednu sezonu provesti na klupi, takvo što nikako ne dolazi u obzir. No, o tome ću s ljudima iz kluba moći razgovarati tek na kraju sezone. Znam da ljudi u klubu imaju dobro mišljenje o meni, znam da su me i navijači bili jako dobro prihvatili, ali jasno je da moram igrati, a vidjet ćemo gdje. Osobno sam oduševljen Evertonom kao klubom i volio bih ostati dio svega toga, ali moram igrati…”, poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.