Ništa od tzv. Balkanske lige: Bizarni Perez u očaju želi razbiti UEFA-u jer mu se liga već sad osipa

Kontroverzni 74-godišnji predsjednik Reala Florentino Perez glavni pokretač tzv. Superlige, lige za bogate, koja bi zapravo uništila nogomet kakav poznajemo, najavljuje u posljednje vrijeme štošta, sve osim Katalonske lige, koju Katalonci žele, a režim u Madridu ognjem i mačem je spriječio neovisnost Katalonije. No pustimo to, to je naizgled nevezana tema uz sve ovo što se događa u i oko nogometa posljednjih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada govorimo o tzv. Superligi…

Naime, liga je to koja nastaje, ako će uopće nastati, ilegalno, bez blagoslova krovnih svjetskih i europskih nogometnih organizacija FIFA-e te UEFA-e, klubovi koji sudjeluju u jednom takvom cirkusu moguće je neće moći igrati nacionalna prvenstva, koja su pod UEFA-om, neće moći njihovi igrači igrati za nacionalne reprezentacije… Dakle, bilo bi to natjecanje dvadesetak elitističkih klubova koji bi sami sebi bili svrha, i to bi, ako bi UEFA bila ustrajna, moglo plesati tek jedno ljeto. Gdje bi i što oni igrali, za koga, ako bi ih FIFA i UEFA blokirale, a mogu to ako žele?

No pod prijetnjom UEFA-e, a kako piše Daily Mail, neki se klubovi već kolebaju, navijači su ogorčeni osnivanjem jedne takve lige, poput navijača Liverpoola i Manchester Uniteda. Nogomet se ionako igra zbog navijača, a ne zbog Florentina Pereza, koji ima 74 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perez u svom očaju najavljuje čak tzv. Balkansku ligu, kaže kako ”Balkanci takvu ligu žele”, što znači da bi Hrvatska igrala ligu sa klubovima iz zemalja u kojima se nogomet pojavljuje skoro pa u tragovima. Takvu ligu žele uglavnom pravomoćno osuđeni menadžeri i oni koji pokušavaju razbiti FIFA-u i UEFA-u, a to je u ovom trenutku nemoguće. Perez nema niti godina, niti vremena, niti podršku za tako nešto, FIFA nije FIBA, niti je Perez – ULEB.

”Uefa mora shvatiti da se nogomet promijenio i da postoje oni koji žele drugačija natjecanja. Čujem da Skandinavci žele napraviti ligu, Balkanci svoju, zemlje Beneluksa svoju… Žele promjene jer bismo umrli u ovakvoj situaciji”, rekao je 74-godišnji Perez, koji, što je posebno ironično, govori o umiranju. Čovjek koji ima 74 godine, osniva ligu od 20-tak klubova, koju navijači ne žele, govori o umiranju. Bizarno.

Naravno da je Večernji list, a koji je zna se u čijem vlasništvu, prenio odmah i promptno cirkus koji oko sebe prosipa ostarjeli Perez. I jasno je da je tzv. Balkanska liga stara ideja, propala onda kao i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.