Njemački mediji odgovorili Srbima: ‘Hrvatski razbijač tenkova Niko Kovač zaustavit će Crvenu zvezdu’

Foto: Süddeutsche Zeitungu/Snimka zaslona

Zanimljivom najavom prvog kola Lige prvaka Bayern – Crvena zvezda ”istaknuo” se njemački Süddeutsche Zeitung. Naime, večeras od 21 sat na Allianz Areni izabranici bivšeg hrvatskog izbornika, Nike Kovača, igrat će protiv Crvene zvezde, koja se do Lige prvaka provukla a da nikoga u kvalifikacijama zapravo nije pobijedila, prolazili su uglavnom kroz jedanaesterce ili zbog gola u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenk Crvene zvezde, ”parkiran” ispred Marakane u Beogradu, a koji je na sramotan način dozvolila i u UEFA skandaloznom rečenicom kako u tenku ne vide problem sve dok ne puca (bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi reagirali kada bi netko parkirao tenk ispred sjedišta UEFA-e), postao je inspiraijacija, kako smo već rekli, Süddeutsche Zeitungu.

Foto: Süddeutsche Zeitungu/Snimka zaslona

“Panzerkracker Kovač”, što znači ”Razbijač tenkova Kovač”, stoji u naslovu, dok u nadnaslovu piše:

“Ovako će Bayern zaustaviti Crvenu zvezdu večeras”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, dobar dio hrvatskih medija relativizira činjenicu da je navijačima Crvene zvezde, zloglasnim Delijama, tenk sredstvo inspiracije, neki hrvatski mediji tako tenk ispred Marakane smatraju bezazlenim, iako neprimjerenim, performansom, no, činjenica je da je vođa Delija svojedobno bio ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan a tada je tenk Delijama bio puno više od ”performansa.”

Njemački mediji su tako Srbima odgovorili kako su i zaslužili, a u Srbiji su odmah skočili na ”zadnje noge” zbog ”njemačke provokacije”, pritom zaboravljaju da su zapravo za sve sami krivi, jer tko se tenka laća…

“Bit će vatre, jer na Allianz Arenu dolaze temperamentni navijači Zvezde”, piše Zeitung u zaključku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.