Njemački nogometni stručnjak Uli Stielike dobio otkaz na klupi Južne Koreje nakon neočekivanog poraza od Katara

Foto Snimka zaslona

Njemački nogometni stručnjak Uli Stielike (62) dobio je otkaz na klupi Južne Koreje nakon neočekivanog poraza od Katara u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koreja je u utorak izgubila od Katara 2-3 i ugrozila direktan plasman na SP. Koreanci su nastupili na posljednjih osam svjetskih prvenstava i neodlazak u Rusiju iduće godine bio bi veliki neuspjeh.

Dva kola prije kraja kvalifikacija Koreja se nalazi na drugom mjestu skupine A sa 13 bodova, sedam manje od vodećeg Irana koji je već osigurao plasman na SP, dok Uzbekistan na trećem mjestu ima bod manje.

Direktan plasman na SP osigurat će dvije najbolje ekipe iz svake skupine, dok će trećeplasirani međusobno razigravati za plasman u play-off gdje će igrati protiv jedne od momčadi iz zone CONCACAF za još jedno mjesto na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem kolu Koreja će ugostiti Iran, dok Uzbekistan putuje u Kinu, a u posljednjem kolu će, po svemu sudeći, Uzbekistan i Koreja u direktnom okršaju u Taškentu odlučiti tko će uz Iran direktno na SP, a tko će u dodatne kvalifikacije. U drugoj skupini za prva tri mjesta bore se Japan (17), Saudijska Arabija (16) i Australija (16).

“Rezultati koje smo do sada postigli u kvalifikacijama nisu ispunili naša očekivanja. O tome smo razgovarali s izbornikom i on se složio s našim tvrdnjama. Bio bi veliki neuspjeh kada bi ostali bez plasmana na SP,” kazao je predsjednik korjeskog saveza Lee Yong-Soo.

Vodstvo KFA-a još nije objavilo ime njegova nasljednika, no bit će to domaći stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nemamo vremena za potragu među stranim trenerima. Moramo izabrati stručnjaka koji poznaje naše igrače i odmah može povući neke poteze,” dodao je Lee Yong-Soo.

Stielike je vodio korejsku vrstu od rujna 2014. godine, a prije toga vodio je Al-Arabi, Al-Sailiy, Sion, Obalu Bjelokosti, Almeriju, Xamax, mladi njemačku reprezentaciju, te Švicarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.