Nogometaši Splita pobjedom nad Istrom 1961 plasirali se u četvrtfinale Kupa

Foto: fah

Nogometaši Splita plasirali su se u četvrtfinale Kupa zahvaljujući 3-1 (1-1, 0-0) pobjedi na gostovanju kod Istre 1961 u susretu osmine finala igranom u utorak u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goste je u vodstvo doveo Ivan Pešić u 62. minuti, na 1-1 izjednačio je Asen Georgiev u 76., pa je pobjednik odlučen u dodatnih 30 minuta.

Gosti iz Splita su do prednosti od dva razlike stigli na samom početku produžetka, prvo je zabio Domagoj Boljat u 94., da bi Pešić svojim drugim golom u 96. postavio konačni rezultat.

Ranije u utorak plasman u četvrtfinale osigurali su Dinamo, koji je s minimalnih 2-1 (1-0) slavio na gostovanju kod trećeligaša Bjelovara, te Slaven Belupo koji je u Novigradu svladao istoimenog drugoligaša sa 1-0 (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u Bjelovaru poveo pogotkom Marija Šituma u 14. minuti, a u 71. je Ante Ćorić povisio na 2-0. No, Bjelovar je u 81. minuti preko Franje Jakovića smanjio na 2-1. Bjelovarci su tijekom dvoboja dvaput pogodili gredu Dinamova gola, a u posljednjoj sekundi utakmice Mario Rajić nije uspio iskoristiti pogrešku gostujuće obrane, kad je izbio sam pred Šempera, ali je mladi vratar zaustavio njegov udarac.

Slaven Belupo je do pobjede u Novigradu stigao golom Mirka Ivanovskog s bijele točke u 32. minuti.

Preostalih pet utakmica osmine finala igrat će se u srijedu, a sastaju se: Rudeš – Rijeka (14 sati), Solin – Hajduk (14 sati), Vinogradar – Lokomotiva (14 sati), Inter – Cibalia (17 sati) i Šibenik – Osijek (17 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI OSMINE FINALA:
Bjelovar – Dinamo 2-1
Novigrad – Slaven Belupo 0-1
Istra 1961 – Split 1-3 – produžetak
U srijedu:
Rudeš – Rijeka (14.00)
Solin – Hajduk (14.00)
Vinogradar – Lokomotiva (14.00)
Inter – Cibalia (17.00)
Šibenik – Osijek (17.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.