Norveško čudo od djeteta oduševilo Carla Ancelottija

Foto: fah

Norveško čudo do djeteta, 16-godišnji Martin Odegaard debitirao je za Real Madrid postigavši dva gola u susretu protiv kineskog doprvaka Beijing Guoana i toliko oduševio Carla Ancelottija da ga je prijavio za nastavak Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odegaard je u siječnju potpisao za Real, a u svom prvom nastupu u dresu ‘Kraljevskog kluba’ postigao je dva gola protiv Beijing Guoana (3-3). Bila je to zatvorena utakmica koju je Real organizirao samo kako bi testirao mladog norveškog veznjaka.

Bivši igrač Stromsgodseta je toliko oduševio trenera prve momčadi da ga je Ancelotti prijavio za nastavak Lige prvaka. Odegaard je dobio dres s brojem 21 i ukoliko će 18. veljače nastupiti protiv Schalkea u prvom susretu osmine finala postao bi najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka. Rekord sada drži Celestine Babayaro koji je 1994. nastupio za Anderlecht protiv Steaua sa 16 godina i 87 dana. Kada bi nastupio Odegaard bi oborio Babayarov rekord za 24 dana.

Odegaard je prošle godine postao najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao za norvešku reprezentaciju, a imao je nekoliko ponuda vodećih europskih klubova od kojih je na kraju izabrao onu Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.