Nova japanska veleposlanica u RH poželjela dobrodošlicu našim olimpijcima

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša primio je u prostorijama nacionalne olimpijske udruge tročlano izaslanstvo japanskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, a predvodila ga je nova veleposlanica Misako Kaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna tema razgovora bile su Olimpijske igre u Tokiju 2020. te nastavak sportske suradnje hrvatskih sportaša i njihovih japanskih prijatelja, ponajprije iz gradića Tokamachija. Predsjednik HOO-a Mateša potvrdio je da će Tokamachi ovoga ljeta, kao i tijekom iduće godine, ugostiti na pripremama brojne hrvatske sportašice i sportaše iz pet sportova – biciklizma, juda, karatea, taekwondoa i streljaštva u disciplini trap, što će im bitno pomoći i u prilagodbi za Igre u Tokiju.

Misako Kaji izjavila je da Tokio s nestrpljenjem iščekuje dolazak sportaša iz cijelog svijeta, među kojima Hrvati zauzimaju posebno mjesto prema popularnosti u Japanu. S divljenjem je govorila o našim sportskim uspjesima, apostrofiravši pritom majstora borilačkih vještina Cro Copa i tenisača Marina Čilića. Japanske goste ugodno je iznenadila i brojka od više od 100 olimpijskih kandidata u 18 sportova, koliko ih je trenutačno u HOO-ovu Olimpijskom programu Tokio 2020. sa željom i ambicijom nastupa na Igrama iduće godine. Nisu izostale ni teme o hrvatskoj kulturi, gastronomiji i turizmu.

Koliko je Misako Kaji privržena Hrvatskoj najbolje potvrđuje želja za fotografiranjem s maramom iz asortimana tvrtke Croata, koju je dobila na dar od predsjednika HOO-a Zlatka Mateše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanku je nazočila i voditeljica HOO-ova Odjela za međunarodnu suradnju Liljana Ujlaki Šubić, a u pratnji veleposlanice Misako Kaji bila je prva tajnica japanskog veleposlanstva Chie Oshima te otpravnik poslova Kazumasa Miyazaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.