Novak Đoković čestitao Luki Modriću s ‘ponosom na regiju’: ‘Apsolutno zasluženo osvojena Zlatna lopta’

Foto: fah

Nakon što je kapetan Vatrenih Luka Modrić u više navrata ove godine u sportskom smislu pokorio svijet, primjerice proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva, najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e, na koncu je kao kruna stigla Zlatna lopta France Footballa, čestitke stižu sa svih strana. Nažalost, sa svih strana svijeta, ali i ne i sa svih strana kad je Hrvatska u pitanju, no, to je neka druga, pomalo bolna, tema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije došao je na dodjelu Zlatne lopte u društvu supruge i njihovo troje djece: Ivane, Eme i Sofije, što je ostalo zabilježeno kao prekrasna slika, obiteljska idila u sportskoj vječnosti. Čitav svijet bio je oduševljen Lukom Modrićem te svečane večeri u Parizu.

Najboljem igraču svijeta, koji je ove godine ispisao nogometnu povijest postavši prvi igrač s četiri najvrijednije individualne nagrade koje jedan nogometaš može osvojiti u godinu dana, čestitao je i prvi tenisač svijeta, Novak Đoković.

Srpski tenisač je na svom Twitteru poslao čestitku hrvatskom kapetanu: ”Sve čestitke dragom Luki Modriću na osvojenoj Zlatnoj lopti. Apsolutno zasluženo. Ponosan trenutak za našu regiju koja je dobila najboljeg nogometaša svijeta”, napisao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Luka Modrić kapetan je HRVATSKE nogometne reprezentacije, a ne REGIJE, koja kao takva i ne postoji. Naime, nema reprezentacije regije, a ako bi je i bilo onda bi primjerice jednom Hrvatu u Umagu regija bila Italija i Slovenija, jednom Hrvatu u Varaždinu Mađarska, i tako dalje, dakle, puno više nego što bi im to bile primjerice Srbija, Makedonija…   Vrijedi, naravno, i obrnuto, kad je Srbija u pitanju. Drugim riječima, ponekad, nažalost, se forsiraju stvari koje jednostavno ne stoje i lako se daju razotkriti. Zašto Hrvatskoj i Hrvatima, kad se forsira ”pripadnost regiji”, ne bi regija bila Austrija, Mađarska, Italija.., uostalom, živjeli su Hrvati i u Austro – Ugarskoj?

Treba biti iskren i reći da je Novak Đoković čestitao i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji osvojeno srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, zbog čega je bio izložen napadima u nekim srbijanskim medijima, a čestitao je i hrvatskim tenisačima na osvajanju Davisova kupa… Ni u finalu nogometnog SP-a, ni u finalu Davis Cupa, nije igrala regija, kao što ni trenutno prvi tenisač svijeta nije reprezentativac regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.