Novak Đoković i supruga Jelena pozitivni na koronavirus: Tko će odgovarati za probleme nastale na regionalnom turniru u Zadru?

Foto: Instagram

Prvi tenisač svijet Novak Đoković, koji je prošlog tjedna boravio u Zadru na svom regionalnom  turniru Adria Tour, pozitivan je na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne pokazuje nikakve simptome, stoji u priopćenju poslanom medijima. Zaražena je i njegova supruga Jelena, dok su im djeca bila negativna na testiranju, objavljeno je.

Đoković: Sve smo radili čistog srca i iskrenih namjera

– Sve što smo radili proteklog mjeseca, radili smo čistog srca i čistih namjera. Turnirom smo željeli poslati poruku ujedinjenosti i solidarnosti u regiji. Organizirali smo turnir u trenutku kad je virus počeo slabiti, vjerovajući da postoje uvjeti za održavanje turnira, objavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nažalost, virus je i dalje prisutan i živimo u novoj stvarnosti na koju se trebamo još priviknuti. Nadam se da će se sve uskoro smiriti i da ćemo nastaviti sa životima kao i prije. Veoma mi je žao svih koji su zaraženi i nadam se da nitko neće doživjeti komplikacije, rekao je Đoković.

Đoković je objavio kako će ostati u samoizolaciji sljedećih 14 dana i ponoviti testiranje za pet dana.

Srpski tenisač je poslije otkazivanja finala turnira u Zadru zbog činjenice da je Grigor Dimitrov zaražen novim koronavirusom, s obitelji odjurio u Beograd gdje je odmah testiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljedice turnira dugo će se osjećati u Hrvatskoj jer među pozitivnim sportašima, uz Dimitrova, nalaze se i hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić koji je rezultat testa objavio na Instagramu uz poruku da nema simptome te da se dobro osjeća. Druga dva pozitivna nalaza imali su Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Samo dan prije nego je nastao kaos hrvatski premijer Andrej Plenković je ustvrdio kako je regionalni turnir “velika promocija Zadra i Hrvatske u svijetu”. Hrvatska je zbog svega ovoga tema u svjetskim medijima, ali u negativnom kontekstu. Tko će odgovarati za kaos koji je nastao u Zadru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.