Novi dragulj hrvatske košarke: Petnaestogodišnji Roko Prkačin najkorisniji igrač EP-a, još jedan Hrvat u najboljoj petorci turnira!

Foto: FIBA

Kako smo već pisali mladi hrvatski košarkaši osvojili su naslov prvaka Europe, nakon drame u finalu su svladali Španjolce 71:70. Najbolji igrač Europskog prvenstva za igrače do 16 godina je hrvatski reprezentativac i novi biser hrvatske košarke Roko Prkačin.  Sjajnom igrom tijekom cijelog natjecanja, a posebno u finalu, Prkačin se potvrdio kao novi veliki talent hrvatske i europske košarke. Pravi sportski dragulj u nepresušnom moru hrvatskih sportskih dragulja i talenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom turnira u prosjeku je zabijao 18.9 koševa te bilježio 10.9 skokova, uz 3.7 asistencija. U samom finalu Prkačin je pogodio 18 koševa i imao 10 skokova, taman u skladu sa svojom sjajnom statistikom tijekom čitavog Eurobasketa za mlade košarkaše.  Za razliku od većine ostalih na Europskom prvenstvu Prkačin ima tek 15 godina, dakle, igrao je i protiv protivnika nešto starijih od sebe.

Najbolji je član petorke turnira, u kojoj se nalazi i još jedan hrvatski košarkaš, Boris Tišma, koji je fantastično odigrao prvo poluvrijeme protiv Španjolske i praktički Hrvatsku držao u prednosti. Mladi Tišma igrač je Reala, a tijekom turnira prosječno je zabijao 18 koševa.

Uz dva Hrvata u najboljoj petorci turnira su dva Španjolca, Hector Alderete i Usman Garuba te turski reprezentativac Alperen Sengun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.