Novi europski poraz rukometaša Zagreba: Izgubili kod Rhein-Neckar Loewena u uzbudljivoj završnici

Foto: fah

U 6. kolu skupine B Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba u četvrtak su u Frankfurtu kod Rhein-Neckar Loewena izgubili sa 24-25 (10-14), pa je hrvatski prvak ostao na posljednjem mjestu u skupini sa 1 pobjedom i 5 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu igrači Zagreba teško su probijali obranu protivnika, a usto imali su puno izgubljenih lopti. Domaćin je to znalački koristio i većim dijelom prvih 30 minuta imao je od dva do pet golova prednosti.

Zagrebaše je na životu držao odlični vratar Ivan Stevanović, ali ni on nije mogao pokriti brojne propuste, pa su na odmor otišli sa četiri gola minusa.

U nastavku igrači Zagreba uspjeli su nakon pet minuta doći na dva gola zaostatka (13-15), ali onda je domaćin ponovno pojačao ritam i u
43. minuti je imao šest golova prednosti (21-15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebaši se nisu predali, uspjeli su se vratiti i 34 sekunde prije kraja Igor Vori pogađa prazan gol za minimalni zaostatak 24-25. Domaćini su u svom posljednjem napadu napravili prekršaj i Zagrebu se otvorila mogućnost da u zadnjih 12 sekundi dođe do izjednačenja, ali nažalost nije bilo dovoljno vremena.

Kod Zagreba najefikasniji je bio Stipe Mandalinić sa 8 golova, a Lovro Jotić i Zlatko Horvat postigli su po 4 pogotka, dok je Ivan Stevanović skupio 10 obrana. Momčad Rhein-Neckar Loewena predvodili su Andre Schmid i Marius Steinhauser sa po 7 golova.

U ostalim susretima ove skupine u subotu se sastaju Vardar – Kielce, Celje Pivovarna Laško – Pick Szeged, te Meškov Brest – Kristianstad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem kolu, 16. studenoga, PPD Zagreb dočekuje europskog prvaka Kielce.

Poredak:
1. Rhein-Neckar Löwen 4 1 1 +9 9
2. Kielce 4 0 1 +17 8
3. Vardar 4 0 1 +17 8
4. Pick Szeged 2 1 2 -1 5
5. Meškov Brest 2 0 3 -4 4
6. Kristianstad 1 1 3 -9 3
7. Celje PL 1 1 3 -13 3
8. PPD Zagreb 1 0 5 -16 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.