Novinar Independenta: Evo zašto Mourinho toliko želi Ivana Perišića!

Foto: fah

Ivan Perišić još nije službeno potpisao za Manchester United, a engleski mediji već pišu o njehovoj važnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako novinar Independenta Miguel Delaney tvrdi da je ‘Perišić upravo onakav profil igrača kakav Mourinho voli. Savršeno se uklapa u sliku”.

“Šef Manchester Uniteda identificirao je hrvatskog veznjaka kao potencijalno pojačanje prije nekoliko mjeseci kako zbog njegove obrambene igre, tako i napadačkog doprinosa. Ali postoji jedan aspekt njegove igre koji je posebno koji je posebno zapeo za oko Mourinhu da ostane tako ustrajan na njegovom dolasku – ubacivanja. Perišić je prošle sezone imao 6.6 ubacivanja prosječno po utakmici. Za usporedbu, najbolju statistiku što se tiče ubacivanja od Unitedovih krilnih igrača prošle sezone imali su Anthony Martial (2.24), Henrih Mhitarjan (2) i Jesse Lingard (1). Kako je njihov novi napadač Romelu Lukaku treći po broju postignutih golova glavom u Premierligi od sezone 2012/13 s njih 18, a i trećinu je golova prošle sezone zabio glavom, čini se očito da je United trebao igrača koji će ga opskrbljivati loptama”, objašnjava Delaney, prenose Sportske novosti.

“Perišićeva ubacivanja za Lukakua su jedan od razloga zašto će Ivan biti potpisan, ako ne i glavni…Hrvat možda neće biti pojačanje koje će ostaviti navijače u čudu, ali je vrlo nužno pojačanje”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.