(FOTO) Novo priznanje za hrvatskog kapetana: Modriću uručena nagrada AIPS-a

Foto: fah

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić svojoj kolekciji priznanja dodao je još jedno, proglašen je za najboljeg sportaša svijeta u 2018. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modriću je nagradu na stadionu Maksimir predao glavni tajnik AIPS-a i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec.

“Želim se zahvaliti svima koji su glasovali za mene. Iznimna je čast primiti ovako lijepo prizanje, stvarno sam sretan,” kazao je Luka.

U anketi je sudjelovalo 359 novinara iz 87 zemalja, a Modrić je pobijedio sa 419 bodova, ispred dvojice najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića (337 bodova) i Rogera Federera (290 bodova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljom u konkurenciji sportašica proglašena je američka gimnastičarka Simone Biles koja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila šest medalja, od kojih su četiri bile zlatne. Biles je osvojila 427 bodova, a najbliže konkurentice bile su joj Čehinja Ester Ledecka (335 glasova), koja je prva u povijesti osvojila dva olimpijska zlata na istim ZOI u snowboardu i alpskom skijanju, te rumunjska tenisačica Simona Halep (331 glas).

Najboljom ekipom proglašeni su svjetski nogometni prvaci Francuzi, a za najbolji press centar izabran je onaj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

“Velika mi je čast predati Luki nagradu, jer nije uobičajeno da ta nagrada dolazi u Hrvatsku,” kazao je Ozmec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić se osvrnuo i na otvaranje kvalifikacija za EURO 2020. i utakmicu protiv Azerbajdžana. Za kapetana svjetskih doprvaka nema previše dvojbi. Sve osim startne pobjede bio bi veliki neuspjeh.

“Vjerujem kako ćemo se pokazati u pravom svjetlu i otvoriti kvalifikacije pobjedom. Međutim, ukoliko ne zaigramo ozbiljno od prve minute, Azerbajdžan može biti nezgodna ekipa. Početak je kvalifikacija i važna je utakmica.”

Hrvatska je do sada igrala dva puta protiv Azera i to u kvalifikacijama za EP u Francuskoj. U prvoj susretu Hrvatska je slavila 6-0, a uzvrat u Baku je završio bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekujem Azerbejdažn kakav je bio u susretu u Baku. Bit će borbeni, sigurno se neće predati,” dodao je Luka.

Još jednom je ponovio kako uživa igrati u dresu hrvatske vrste i kako nema probema s motivacijom bez obzira na ime suparnika.

“Nije se teško motivirati, jer svaka utakmica u reprezentaciji je za nas motivirajuća. Motiv je veliki, želimo usrećiti naše navijače,” kazao je veznjak Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.