Odlukom Janice Kostelić u školama će vježbati 14.000 više učenika nego prošle godine

Foto: fah

Hrvatski školski sportski savez ove godine je Odlukom državne tajnice Janice Kostelić o dodjeli financijskih sredstava krovnim sportskim organizacijama iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu dobio 2.667.750,00 kuna više nego u 2016., doznaje Hina iz Središnjeg državnog ureda za šport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu Europskog tjedna sporta, koji se od 23. do 30. rujna obilježava diljem Hrvatske, u četvrtak 28. rujna obilježit će se Dan školskog sporta. U Areni Zagreb tim povodom bit će održan središnji događaj na kojem će se okupiti više od 3. 000 učenika koji će predstaviti rad Hrvatskog školskog sportskog saveza tijekom proteklih godina.

Dan školskog sporta bit će i svojevrsna uvertira u još bolju školsku godinu pred nama u kojoj će Hrvatski školski sportski savez doživjeti veliki pomak u svom radu. Naime, Odlukom državne tajnice Janice Kostelić o dodjeli financijskih sredstava krovnim sportskim organizacijama iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu Hrvatski školski sportski savez dobio je ukupno 12.365.000,00 kuna što je za 2.667.750,00 kuna više nego 2016. godine. Zahvaljujući tom povećanju, ističu u Savezu, njihova dva najveća programa – Univerzalna sportska škola i Vježbaonica – radit će puno većim zamahom i okupljati dvostruko veći broj učenika u odnosu na godinu ranije.

Prema podacima Hrvatskog školskog sportskog saveza Univerzalna sportska škola je u školskoj godini 2016./2017. imala 419 odjeljenja s 9.180 učenika, dok će ove godine taj broj narasti na 550 razrednih odjeljenja s očekivanih 16.500 učenika u više od 400 osnovnih škola u svim županijama Republike Hrvatske. Još veći pomak doživjet će Vježbaonica u čijem je pilot projektu prošle školske godine bilo aktivno 364 učenika kroz 21 odjeljenje, a u ovoj školskoj godini Vježbaonica će zaživjeti u 250 razrednih odjeljenja s oko 7.500 učenika. Ukupno će tako, prema predviđanjima Hrvatskog školskog sportskog saveza, putem njihovih programa u školskoj godini 2017./2018. biti uključeno 24.000 učenika što je otprilike 14.000 više nego u prošloj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Univerzalna sportska škola i Vježbaonica besplatni su programi kojima se osnovnoškolce potiče na tjelesnu aktivnost i otkriva im se sportski način života te sve dobrobiti koje on donosi. Ovim edukativnim programima učenici upoznaju nove mogućnosti učenja, zabave i sadržajnog provođenja slobodnog vremena.

Dan školskog sporta u Areni pod sloganom #volimskolskisport bit će prilika za sve da se upoznaju s radom ova dva programa i svim prednostima koje bavljenje tjelesnom aktivnosti donosi učenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.