Odustajanje od Maksimira i treba li se navikavati na čestitke nakon poraza?

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija u ovoj godini koja je na izmaku igra vrlo loše, u skladu s takvom igrom su i rezultati. Iako su Vatreni sinoć na Poljudu izgubili od jakog Portugala, predvođenog Cristianom Ronaldom, dojam ostaje, bila je to možda i najbolja utakmica hrvatske reprezentacije ove godine. Poraz je došao kao plod nestvarnih pogrešaka glavnog suca utakmice, ali i bizarne pogreške golmana Dominika Livakovića i vrlo loše igre šefa naše obrane Dejana Lovrena. Na Poljudu je Hrvatska u posljednjem kolu Lige nacija izgubila od Portugala 3:2, no ostali smo u prvoj jakosnoj skupini s obzirom da je Švedska izgubila od Francuske 4:2. Mali cilj je ostvaren… Veliki? Ovakvom igrom je daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice, a već smo pisali o prvim reakcijama poslije utakmice i novog poraza Vatrenih, izbornik Zlatko Dalić, dakako, održao je tiskovnu konferenciju te je govorio o vremenu koje dolazi i o vremenu koje je potrebno što prije zaboraviti. Na redu su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje počinju već u ožujku, ždrijeb je 7. prosinca u Zurichu. Na redu je i Europsko prvenstvo, koje se igra idućeg ljeta.

Nakon završetka tiskovne konferencije izbornik Zlatko Dalić poslao je jasnu poruku koja se odnosila i na Maksimir: ” “Vidimo se u ožujku u Splitu”, poručio je Dalić. Drugim riječima, definitivno se odustalo od Maksimira u predstojećem kvalifikacijskom ciklusu. I vrijeme je, Maksimir odavno nije stadion na kojem su zaslužili igrati vice prvaci svijeta, makar i ovako ranjeni.

Dalić je čestitao igračima, no treba li se učiti čestitati nakon poraza, kad jednom prijeđe u naviku? Dalić je igračima čestitao i poslije poraza od Francuske u gostima i poslije poraza od Francuske na Maksimiru, iako mnogi tvrde kako su Francuzi u tim utakmicama igrali taman koliko im je bilo potrebno da ostvare željeni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu čestitati dečkima na borbenosti. Nije ih nagradilo, primili smo gol u zadnjoj sekundi. Ostali smo u Ligi nacija zahvaljujući tome što su nam se stvari poklopile, ne zahvaljujući našoj igri. Čestitke Portugalu na pobjedi.”

Kvalifikacije za SP i nastup na Euru…

“Siguran sam da ćemo biti opet dobri i kvalitetni. Treba nam samo malo više vremena da se posložimo. Jamčim da ćemo biti konkurentni u kvalifikacijama za SP i na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton Marku Rogu, koji je zamijenio Marcela Brozovića…

“Ta situacija je okrenula utakmicu, dogodi se takva greška. Rog je odigrao dobro, napravio je jednu grešku, ali veseli me što se igrač manje nije osjetio na našoj igri.”

Na čemu izbornik treba najviše raditi do proljeća?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo standardizirati ekipu, znate da ja ne volim velike promjene, puno smo mijenjali, ali bio sam na to prisiljen. Također, moramo poraditi na obrambenoj igri.”

Može li Rog i u budućnosti zamijeniti Brozovića?

Mi smo u problemima bez Brozovića. Probali smo s Rogom, vidjet ćemo kako će to biti u budućnosti. Igrali smo bez napadača jer nemamo napadača koji je u optimalnoj formi kao što je igrao Petković. Ovo je isto novi način na koji možemo igrati, kada dođu Rebić i Kramarić, imat ćemo u napadu puno slatkih briga.”

Izbornik Vatrenih čestitao je i U-21 reprezentaciji zbog plasmana na Europsko prvenstvo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitao bih mladima i kolegi Bišćanu. Imamo i tamo mladih igrača koji bi imali kod nas mjesta, ali takav je dogovor bio, da igraju za U-21 selekciju.”

O sve poraznijoj obrani hrvatske reprezentacije i napokon vrlo dobrom Mateu Kovačiću…

“Obrana prima previše golova, ali igramo s najboljim svjetskim ekipama. Ronaldo i slični igrači. Odgovoran sam, imamo puno problema, to me ubija i moramo to popraviti. Što se tiče Kovačića, mi ga napadamo, je li to normalno? Čovjek igra u Chelseaju, uvijek će imati svoje mjesto u reprezentaciji, ne mogu razumjeti pljuvanje takvih igrača. Nemamo mi 100 takvih igrača, čestitam mu na ovoj utakmici. Inače se jedva se čeka da se izgubi Hrvatska, a najlakše je sjediti u stolici i pljuvati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.