Olić uoči Italije: Ako ne možeš pobijediti jednu utakmicu u skupini, nisi ni zaslužio ići dalje

Foto: fah

Ivica Olić rado se sjeća Talijana jer u drugom kolu Svjetskog prvenstva 2002. godine zabio im je gol za preokret i pobjedu Hrvatske 2:1. Pred njim se ponovno nalate, ali kao članu stručnog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To mi je jedna od najdražih utakmica za reprezentaciju, kroz sve ove godine isticao sam da sam upravo u njoj počeo internacionalni put. Prvi put se tada i vani čulo za mene. Dotad sam bio igrač koji je igrao u HNL-u, osvojio prvenstvo, ali na međunarodnoj smotri dati gol i pobijediti veliku Italiju bilo je fantastično”, kaže Olić za Sportske novosti.

“Čeka nas teška borba, ali uvjeren sam da ćemo u trećem nastupu pružiti najbolju moguću predstavu, da ćemo odigrati na najvišem nivou. Posebno me raduje što se igra u večernjem terminu jer siguran sam da je velika razlika igrati u devet navečer i u tri poslijepodne. Pogotovo u ljetnim vremenima, okusio sam to kroz godine igranja u Bundesligi”, rekao je Olić.

> Ivica Olić: ‘Znamo da su svi napadači egoisti, osim Brune Petkovića’

“Očekuje nas teška i tvrda utakmica, međutim, uvjerenja sam da imamo kvalitetu te da ćemo je pokazati. Nemamo što izgubiti. Treba nam pobjeda, idemo na pobjedu. Ovo više nije ni skupina, to su kvalifikacije. Nokaut faza već sada. Spremni smo, imali smo dan više odmora, da analiziramo i razbistrimo glavu. Dečki su odradili dva sjajna treninga, to me raduje. Čak i da smo pobijedili Albaniju i da imamo tri boda, ne znam koliko bi nam to bilo bitno. Nemamo što kalkulirati, treba nam pobjeda i tako ćemo se postaviti. Vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu i slaviti”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako ne možeš pobijediti jednu utakmicu u skupini, nisi ni zaslužio ići dalje. Vjerujem i dalje da imamo dobru ekipu, vidjelo se u ove dvije utakmice da posjedujemo jako puno kvalitetnih igrača koji s klupe mogu napraviti razliku. Igra se 90 minuta plus nadoknada. Treba biti smiren, ne treba srljati i pokušati zabiti pošto-poto. Naravno da je idealno kad otvoriš susret golom, međutim, treba biti strpljiv, ovaj put pripaziti na svoja vrata, sačuvati ih do kraja, a onda sam uvjeren da ćemo kroz vrijednost koju imamo, bilo prva postava, bilo momci koji uđu, zabiti jedan-dva gola i slaviti. Potpisujem pobjedu 1:0!”, zaključio je Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.