Olmo otkriva: ‘I dalje slušam ratne pjesme, bude mi uspomenu na Hrvatsku’

olmo
Foto: fah

Španjolski reprezentativac i bivši igrač Dinama Dani Olmo otvorio je dušu za španjolski SPORT i progovorio kako mu je izgledao život kad je došao živjeti u Hrvatskoj i što mu znači Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sjećam se svoje prve utakmice u Hrvatskoj, na Memorijalu za žrtve rata u Vukovaru. Kada sam vidio dječake i djevojčice, obitelji koje su prošle kroz toliko nesreća, to me šokiralo. Počeo sam shvaćati što je rat i zainteresirao sam se za tu temu. Igrali smo i puno utakmica u Kupu gdje je rat ostavio traga”, rekao je Olmo.

“Kada sam počeo razumijevati jezik, počeo sam slušati pjesme povezane s ratom i šokirale su me riječi tih pjesama, naježio sam se i onda sam htio saznati još više o ratu. Slušam li i dalje te pjesme? Da, one mi bude uspomene na Hrvatsku”, naglasio je bivši igrač Dinama.

“Razvio sam se kao igrač u La Masiji, ali i kao osoba, međutim dogodila se velika promjena kada sam stigao u Hrvatsku. Stigao sam sa 16 godina, sam… Nakon mjesec ili dva stigla je i moja majka, ali i dalje je to bila velika promjena s obzirom na novu državu i jezik. Navikao sam pričati samo španjolski, a tada sam morao početi učiti engleski i hrvatski. Ljudi koje sam upoznao, pogotovo u prvoj momčadi Dinama, puno su mi pomogli”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imao sam četiri sjajna prijatelja, s kojima sam i danas u kontaktu. Dva Čileanca i dva Argentinca su mi olakšali prilagodbu, pomagali su mi stalno”, prisjetio se Olmo.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.