Omiš čeka Vatrene: Očekuje se spektakl, policija pod kontrolom drži huligane, medijsko huškanje protiv reprezentacije nije uspjelo…

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Dalmaciju nakon diverzije na Poljudu u proljeće 2015. i svastike koju su na travnjaku iscrtali na travnjaku još uvijek nepoznati počinitelji. Vatreni su se vratili u Dalmaciju uz pojačane mjere sigurnosti, jedan dio huligana protivi se igranju Vatrenih u Dalmaciji dok se ne ispune neki zahtjevi koje Hajduk ima prema HNS-u. Potpuno je nejasno zašto kažnjavati Vatrene zbog odnosa s aktualnim čelništvom Hrvatskog nogometnog saveza? Čelnici se mijenjaju, kad – tad, dolaze, odlaze, a Vatreni su vječni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska danas od 15 sati u sklopu priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvu igra prijateljsku utakmicu protiv županijskog ligaša Omiša. Riječ je o rodnom gradu Ivana Perišića, a Vatreni dolaze u Omiš povodom 100. rođendana tog kluba, no, naravno, hrvatska nogometna reprezentacija, bez obzira na ispade i prijetnje huligana, želi i mora igrati u Splitu, drugom po veličini gradu u Hrvatskoj. Ivan Perišić je uoči spektakla u svom Omišu poručio kako svi Vatreni jedva čekaju ponovno igrati u Splitu.

Nažalost, do huliganskih ispada prema reprezentaciji (išaran plakat dobrodošlice Vatrenima u Omišu) inspiriran je i medijskim napisima, dio medija i portala svoju netrpeljivost prema čelništvu HNS-a projiciraju i na reprezentaciju, dio medija to čini svjesno, a dio nenamjerno.

Dolazak Vatrenih, predvođenih Lukom Modrićem, u Dalmaciju, bez obzira na neke prijetnje, prolazi u euforiji, posebno su presretni povratkom reprezentacije oni najmlađi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, pozitivnom ozračju nije pomogao ni iracionalan potez jednog dijela Hajdukovih legendi koji su potpisali rođendansku čestitku bivšem jugoslavenskom ministru Budimiru Lončaru, itekako zaslužnom za uvođenje embarga na uvoz oružja Hrvatskoj u jeku velikosrpske agresije, koju je predvodila Jugoslavenska narodna armija.

Posljednjih dana područje oko stadiona je  “zona zabrane kretanja motornim vozilima”, policija, navodno, privodi na obavijesne razgovore već evidentirane izgrednike, odnosno huligane. Ništa se, dakle, ne prepušta slučaju.

Podsjetimo, utakmicu će zbog ozljeda propustiti i dvojica istaknutijih Vatrenih, igrači Barcelone i Eintrachta, Ivan Rakitić i Ante Rebić, koji neće igrati ni protiv Walesa u Osijeku u puno važnijoj utakmici za Hrvatsku, koju Vatreni, s obzirom na poraz u Budimpešti protiv Mađarske, moraju dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se na stadionu  Anđelko Marušić Ferata preko 5000 gledatelja, navijača hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.