U Omišu počeo 7. “UNIQA međunarodni kamp rukometnih vratara”U Omišu počeo 7. “UNIQA međunarodni kamp rukometnih vratara”

Foto: fah

Tradicionalni, sedmi po redu “UNIQA međunarodni kamp rukometnih vratara” počeo je u subotu u Omišu, gdje se tijekom sljedećih sedam dana očekuje dolazak više od 500 sudionika – golmana, trenera i posjetitelja iz 45 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator ovog kampa, Mario Čaljkušić, istaknuo je kako je održavanje ovakvog kampa u interesu hrvatskog rukometa.

“Radimo prave stvari za zajednicu, državu, a najviše za hrvatski rukomet”, rekao je Čaljkušić.

Pročelnik Odjela za društvene djelatnosti splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić je istaknuo kako mu je iznimno drago što se ovaj kamp, koji okuplja poznata svjetska rukometna imena, održava u splitsko-dalmatinskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svake godine sve je veći odaziv sudionika i sve veći odjek ovog kampa u svijetu rukometa”, poručio je Đonlić.

Hrvatski reprezentativac Mirko Alilović je podsjetio kako u ovom kampu sudjeluje od njegovih početaka prije sedam godina, kada se “u Makarskoj okupilo nešto malo djece iz sedam zemalja, a sada se došlo do sudionika iz 45 zemalja”.

“To je ozbiljan broj i znači kako kamp iz godine u godinu raste, a na njemu se ima što naučiti jer dolazi puno bivših i aktivnih rukometnih golmana. U rukometu se kaže da je golman pola momčadi”, kazao je Alilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit što očekuje od Europskog rukometnog prvenstva koje će se početkom 2018. godine održati u Hrvatskoj, Alilović je naglasio kako će on sigurno biti na prvoj utakmici prvenstva između Hrvatske i Srbije u Splitu.

“Bez obzira bio na terenu, na klupi ili na tribinama, sigurno ću biti na toj utakmici”, poručio je Alilović te dodao kako je sretan i zadovoljan što ga je izbornik Lino Červar ponovno pozvao u reprezentaciju.

Trener rukometnog kluba Nantes iz Francuske Thierry Anti je naglasio kako je ovaj kamp rukometnih vratara u Hrvatskoj “lijepa priča”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za mene je ovo poseban kamp, jedinstven u svijetu, kojeg morate doći vidjeti”, poručio je Anti.

Sponzor kampa Mijo Milavić iz tvrtke Studenac izjavio je kako na ovaj kamp gleda kao na dio turističke ponude.

“Sufinancirali smo izgradnju dvorane, trudimo se pomagati sportu koliko možemo, pogotovo u našem Omišu”, rekao je Milavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.