Opravdani strah Aleksandra Petrovića? Hoće li Cibona postojati i nakon 1. lipnja?

Foto: fah

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije 58-godišnji Aleksandar Petrović izuzetno je zabrinut za budućnost Cibone. Posve logično s obzirom kako je Aco puno svojih godina dao ”Vukovima s Tuškanca.” Iz Šibenika u Cibonu Aco je stigao kao 17-godišnji mladić, u Ciboni je igrao, bio dužnosnik, vezan je za klub već 41 godinu. Osvajao je brojne trofeje, svjedočio sretnim i nesretnim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na druženju s kroničarima Cibone Petrović je izrazio zabrinutost za budućnost dvostrukog prvaka Europe, koji je sredinom osamdesetih, predvođen Draženom Petrovićem, žario i palio europskom košarkom. Stariji navijači pamte 85. i 86. te dvije titule Kupa prvaka.

“U klubu sam od 1976. godine, bio sam tu igrač, trener, predsjednik kluba i želim podići svoj glas da bih upozorio da 1. lipnja, a govorim to s gotovo stopostotnom sigurnošću, Cibone više neće biti. Pozivam ovim putem sve ljude kojima je Cibona na srcu, čiji je ona bila dio života, mladosti, prošlosti da dođu u srijedu na tribine, neka obuku nešto plavo jer svjedočimo jednoj od posljednjih utakmica u povijesti ovog velikog kluba”. rekao je Aleksandar Petrović za Sportske novosti.

No, nije tu Aco stao, nastavio je u istom tonu, razočaran, tužan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U utorak će biti 69. dan otkako je Cibona morala krenuti s plaćanjem predstečajnih rata. Do sada nije platila ništa, niti lipu, a imam informacije da se nitko iz kluba i ne javlja vjerovnicima, koji su tražili objašnjenje”, kazao je aktualni izbornik Vatrenih.

Podsjetimo, utvrđeno je kako je dug Cibone otprilike 40 milijuna kuna, uključujući i 17 milijuna kuna koji su obećani vjerovnicima. Nažalost, klub novaca nema i moguće je da bi zbog toga zakonski mogao stupiti u stečaj, što bi bio kraj kluba za koji su navijale i za koji su živjele generacije, ne samo Zagrepčana.

Prisjetimo se pjesmice s početka osamdesetih, ”Dinamo, Monting, Mladost i Cibona…četiri naša šampiona…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.