Bruna Esih: Tomislav Jelić nikada nije bio dijelom naše ekipe

Foto: Fah

Tomislav Jelić, sadašnji član Mostova tima za lokalne izbore i navodni bivši član tima Brune Esih, u još jednom javnome nastupu reciklirao je tezu da “iza” Brune Esih i njezine gradonačelničke kandidature zapravo stoji Tomislav Karamarko.

“Gospodin Jelić je rekao jednu istinu, a to je da smo bili u razgovoru s njim, upravo zbog njegova poznavanja Bandićevih nečasnih radnji. Ti razgovori nikada nisu konkretizirani niti je on ikada postao dio naše ekipe, a ako je takvih namjera bilo, one su doista iščezle nakon njegova gostovanja na N1 televiziji, iza kojega su prestali i razgovori s njim”, komentirala je za Narod.hr Bruna Esih Jelićeve optužbe.

“Međutim, ne zbog toga što je pričao o Karamarku, nego što je pričao u ime stožera kojem nije pripadao, što je u moje ime odgovarao na pitanja za koja je neistinito tvrdio da je o njima nebrojno puta sa mnom pričao i što je pred cjelokupnom hrvatskom javnošću rekao kako je njegov drugi izbor Sandra Švaljek”, nastavila je.

“Ako ga je Most pak ovlastio da to govori u njihovo ime, to je problem s kojim se gospoda iz Mosta imaju nositi, a gospodinu Jeliću poručujem da ja nisam nikakva ambalaža za politički proizvod niti domaćica iza čije pregače stoje nepoznati ljudi i interesi, nego jedna i jedina – nipošto druga ili treća – opcija koja može stati na kraj iščašenim načinima upravljanja Zagrebom”, zaključila je Bruna Esih za Narod.hr.

Podsjetimo, Jutarnji list od utorka navodi da se Jelić upravo priključio timu Mostova kandidata za zagrebačkoga gradonačelnika Marka Sladoljeva, a kao zanimljivost navode da je prije nešto više od dva mjeseca postao član stožera nezavisne kandidatkinje Brune Esih, a mjesec dana poslije ga napustio.

“Prvi problemčići pojavili su se već nakon 10-15 dana. U medijima se već počelo spekulirati da iza projekta Brune Esih stoje Milijan Brkić, Kolinda Grabar-Kitarović, Mate Radeljić, Tomislav Karamarko i posebno Zlatko Hasanbegović, no ja tome nisam pridavao ozbiljnu pažnju. Međutim, 3. travnja, na dan kad sam trebao ići na dogovoreni intervju na N1 televiziju, u prostore u Frankopansku došao je Zlatko Hasanbegović s odlučnim stavom da u emisiju ‘Pressing’ na N1 ne smijem ići. Tamo su uz Hasanbegovića i mene bili Bruna Esih, Marko Radoš i njegova dva prijatelja. Na kraju smo se ipak usuglasili da odem na dogovoreni intervju. Sve mi je to bilo čudno i tada sam prvi put počeo ozbiljno sumnjati u priče koje su se vrtjele po medijima. Želio sam to na neki način testirati, pa sam u emisiji ‘Pressing’, na pitanje što mislim o tvrdnjama da iza B. Esih stoji Tomislav Karamarko, rekao da smatram kako Karamarko nije u stanju čuvati ni tri patke!”, ispričao je Jelić za Jutarnji list i nastavio:

“Nakon te emisije nazvao me Hasanbegovićev i moj zajednički prijatelj, koji nas je u početku i spojio, te mi ispričao da mu je Hasanbegović rekao kako mene nitko nije ovlastio da govorim protiv Karamarka. Istoga dana čuo sam se s nekim saborskim zastupnicima koji su mi rekli kako im se Hasanbegović žali da protiv Bandića vodim križarske ratove. Tako sam se uvjerio da je projekt Bruna Esih, u kojem ključne političke odluke donosi Hasanbegović, osmišljen samo za rehabilitaciju Tomislava Karamarka”.

“Doista ne znam je li B. Esih svjesna tko iza nje zapravo stoji. Ona je, naime, vrlo čestita i vrijedna žena, koja već gotovo dva mjeseca u kampanji radi po 15 sati dnevno, a doma je ostavila svoje 3-godišnje dijete. Dakle, ona živi svoje ideale. Ekipa koja stoji iza B. Esih zaista je osmislila fantastičan politički proizvod za konzervativno političko biračko tijelo. Njoj želim svu sreću, ali i autonomiju od ovih ekipa”, dometnuo je Jelić.

Izvor: narod.hr