Osječani ogorčeni odlukom da se igra bez gledatelja: ‘Po tko zna koji puta koplja se lome na našem klubu’

Foto: fah

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza potvrdio je svoju odluku da u posljednjem kolu HNL-a neće biti gledatelja na stadionu nakon čega su se oglasili iz NK Osijeka u kojemu su htjeli da u odlučujućoj utakmici za drugo mjesto, protiv Lokomotive, na Gradskom vrtu budu prisutni i gledatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čelnici Saveza, na sastanku u Zagrebu, tu odluku još jednom potvrdili, ne uvažavajući pritom očitovanje Civilnog stožera Osječko-baranjske županije da nema nikakve zabrane javnog okupljanja u Gradskom vrtu. Stoga će Osijek i Lokomotiva u subotu navečer od 21,05 sati igrati u atmosferi koja još nikada u povijesti Bijelo-plavih nije zabilježena na našem stadionu, na jednom službenom susretu, priopćili su iz Osijeka.

Odluku je komentirao direktor NK Osijeka Igor Galić:

– Sramotna odluka HNS-a! Ne mogu drukčije to prokomentirati. Ovo je teško razumljivo i prihvatljivo, posebice nakon posve jasnog i neupitnog očitovanja Stožera civilne zaštite da nema prepreka za igranje pred publikom. Savez to nije želio uvažiti, tako da se u svemu očituju neki drugi interesi, po nama – nikako nogometni. Po tko zna koji puta koplja se lome na našem klubu. Bili smo zakinuti suđenjem, a sada se suočavamo i s ovakvom situacijom da nam se navijačima zabranjuje dolazak na tribine u najvažnijoj, povijesnoj utakmici. Članovi Izvršnog odbora HNS-a stavljaju se iznad svega, iznad Stožera civilne zaštite i to baš sada, kada pada odluka tko će u kvalifikacije Lige prvaka. Našoj momčadi ne preostaje ništa drugo nego izdići se iznad svega, skupiti svu snagu, motiv i energiju kako bismo u subotu došli do velike pobjede, poručio je Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.