Osvojili peto, a nadali se prvom mjestu: Đorđević više nije srpski izbornik

Foto: Botend, wikimedia commons

Izbornik srpske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević priopćio je u subotu, poslije pobjede protiv Češke i osvojenog petog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kini, da daje ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istina je, odlazim. Rekao sam to već i igračima. Nije bilo nikakvog razgovora o mom ostanku, ali ja osjećam obvezu da se sam povučem. Odlazim jer nismo ispunili zacrtani cilj”, rekao je Đorđević.

Đorđević je na tiskovnoj konferenciji poslije dvoboja protiv Češke čestitao Bogdanu Bogdanoviću “na sjajnom turniru”.

“Bio je pravi vođa na terenu. Nešto nam je nedostajalo na ovom turniru, to se vidjelo i u prvom poluvremenu ove utakmice. Nismo odigrali ‘do koske’. Vjerojatno je na to utjecalo što se nismo svi okupili u isto vrijeme”, rekao je Đorđević, ali je pohvalio igru Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitao bih Česima, odigrali su odličan turnir. Imaju sjajnog trenera i vidi se napredak. Satoransky čini druge igrače boljima i to je najvažnije u košarci”, rekao je Đorđević.

“Đorđević više nije izbornik Srbije. Zahvalio se igračima, Savezu i suradnicima. Istječe mu ugovor s krajem ovog prvenstva. To je ono što već danima govorim na pitanje o ostavci. Kaže da ne bi ni govorio o produženju ugovora”, objavio je na Twitteru Slobodan Šarenac, komentator RTS-a sa prvenstva u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.