Od otpisanog do prvog sastava: Godina pune afirmacije Matea Kovačića u dresu Reala!

Foto: Twitter

Vodeći španjolski klub i aktualni europski prvak, Real Madrid, pobijedio je u prvenstvenoj utakmici Sporting Gijon, a od prve je minute utakmicu počeo i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji je ove godine, a posebno u drugom dijelu godine i prvom dijelu nove sezone, doživo potpunu afirmaciju u dresu kraljevskog kluba. Konačno je to Kova kakav treba Realu, ali i još više Anti Čačiću i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, hrvatski reprezentativac bio je sjajna zamjena tijekom ozljeda Casemira, Luke Modrića i Kroosa, Posebno je fantastično zamijenio Luku Modrića te polako, ali sigurno i sve češće, zajedno s Lukom počinje u prvoj postavi najboljeg kluba na svijetu. Dva Hrvata u prvih 11 prvaka Europe nije mala stvar.

Susret protiv Sportinga bio je ujedno i 50. nastup Matea Kovačića u dresu kraljevskog kluba.

Za razliku od prošle sezone, kada je bio na udaru žestokih kritika i kada su ga gotovo svi španjolski mediji selili iz Reala i vraćali prema Italiji,  Mateo danas igra konstantno i to odlično. Prošle je bogate Realove sezone odigrao ukupno 1,414 minuta u dresu Reala, što je iznimno malo, o čemu najbolje govori činjenica da je već ove sezone, koja nije došla ni do pola. odigrao 1,152 minute, djelomično, naravno, razlog je tome činjenica da su se redom glavni veznjaci Reala nalazili na listi ozlijeđenih, no, koliko god to bilo točno trebalo je priliku iskoristiti. Kovačić je uspio.  Primjerice, za razliku od Brazilca Casemira Kovačić puno bolje drži loptu, s vremenom će, ako nastavi tako, steći rutinu koja će ga učiniti nezaobilaznim prvim veznim nogometašem kraljevskog kluba, baš kao što je to danas Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je ove sezone odigrao i nekoliko briljantnih utakmica koje apsolutno vrijedi izdvojiti, sjajan je bio u derbiju protiv Atletica, koji je Real uvjerljivo dobio, jednako tako igrao je protiv Betisa, sve je okrunio sjajnom igrom protiv Sportinga kada je zaradio veliki pljesak izbirljivih navijača prilikom izlaska s terena Santiago Bernabeua. Kovačić je briljirao, no, Real nije, što je nakon utakmice potencirao i trener Zinedine Zidane: “Ovu utakmicu mi moramo zaboraviti, jedina je pozitivna stvar da smo pobijedili te se domogli bodova…”

Spomenimo kako je Zinedine Zidane novom pobjedom izjednačio Carla Ancelottija i njegov niz s kraljevskim klubom od 31 utakmice bez poraza. Naravno, Francuz to može i obilato preskočiti, ima vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.