‘Ovi naši prostori’. Hajduk za novim trenerom poteže čak do Kragujevca?

Foto: snimka zaslona

Hajduk je nakon serije poraza, smjene Mislava Karoglana, dobio privremenog trenera, Juru Ivankovića. Cilj Ivankovića je koliko toliko bezbolno privesti ovu turbulentnu sezonu splitskog kluba kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije krenuo baš uspješno s obzirom na poraz od Osijeka na praznom Poljudu. Peti je to poraz u nizu Hajduka, koji se u svega tri tjedna oprostio od Kupa i od borbe za naslov. Splićani su poslije svega u potrazi za novim trenerom. Ako je vjerovati napisima dijela hrvatskih medija našli su ga, a gdje drugdje nego u regiji.

Po znanje u Kragujevac

Naime, trenutno je navodno više trenera koji kandidiraju za užarenu klupu Hajduk, a jedan od njih je i Feđa Dudić (41), trenutno trener Radničkog 1923 iz Kragujevca, kluba koji je postao hit u prvenstvu Srbije. Dakle, ako je vjerovati tportalu Hajduk je u potrazi za šefom stručnog stožera potegnuo u inozemstvo, čak do Kragujevca.

Jesmo li ili nismo dio Europske unije i dio uljuđenog srednjeeuropskog svijeta?  Inače, Feđa Dudić je rođen u Sarajevu, dio igračke karijere proveo je u redovima Zagreba s kojim je 2002. godine osvojio naslov prvaka Hrvatske, a igrao je još i za Karlovac te Varaždin.  U BiH je branio boje Sarajeva, Željezničara, Brotnja, tuzlanske Slobode, Travnika, Slavije Sarajevo i GOŠK-a iz Gabele, piše tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode također kako je Dudić zapravo igrao za Travnik te je 2010. godine bio najbolji strijelac lige. Zabio je 16 golova, dok je sa Sarajevom pet godina ranije osvojio Kup BiH. Inače, s mostarskim Veležom je kao tener osvojio Kup prije dvije godine. Trenersku karijeru počeo je 2017. u GOŠK-u, a potom je vodio mostarski Velež, Sarajevo, a od ove je sezone trener Radničkog 1923 iz Kragujevca. S Radničkim je, kako tvrde mediji, od borbe za ostanak stigao do borbe za Europu, a stigli su u jednoj nejakoj ligi, u kojoj dominiraju Vučićevi klubovi Zvezda i Partizan, do polufinala Kupa.

Bez komentara

Dudić naravno nije htio komentirati nagađanja glede dolaska na Poljud budući da želi u miru završiti sezonu s Radničkim, nakon čega pada odluka. Navodno su za njegovo znanje i za njegove usluge zainteresirani u nogometnoj velesili Saudijskoj Arabiji, a kandidat je i za izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dosadašnji izbornik BiH Savo Milošević zbog debakla BiH u kvalifikacijama za Euro dobio je otkaz. Pitanje je hoće li poslije svega Dudić doći u Split ili će, kako to lijepo pišu hrvatski mediji, otići dalje od ”ovih naših prostora”. ”Naši prostori” za ” naše medije”, nije Europska unija, nisu ni Mađarska, ni Austrija, ni Italija, a jesu balkanske gudure i isto takve provalije. Nije Europa za svakoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.