Pandemija jenjava, nogomet u Bjelorusiji ide dalje, nema histerije, panike, a ignoriraju se apeli Svjetske zdravstvene organizacije…

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali jedino u Bjelorusiji nogomet nije stao, jedino bjeloruska nogometna liga, kada je o Europi riječ, nije prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Navodno je u Bjelorusiji koranavirusom zaraženo oko 15 000 ljudi a od posljedica virusa preminule su 93 osobe. Recimo kako je Bjelorusija brojem stanovnika dvostruko veća od Hrvatske, u kojoj je umrlo nešto manje ljudi, ali uz visoke mjere represije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pandemije dolaskom sunčanih dana diljem Europe jenjava tako se u Bjelorusiji nogometu vraćaju i nogometašice. Podsjetimo, muška liga krenula je prošlog mjeseca, dok je ženska liga trebala započeti 16. travnja, no, zbog sumnji da je dio igračica imao kontakt s ljudima koji imaju virus ona je kasnila dva tjedna. Za razliku od ostatka Europe u Bjelorusiji nema pandemije, nema histerije i nema, kao u Hrvatskoj, selektivnih mjera koje se na jedne odnose, a drugi ih, ovisno od komemoracije do komemoracije, zloupotrebljavaju.

Aleksander Aleinik, inače glasnogovornik bjeloruske nogometne federacije,  za AP je kazao da testovi nisu potvrdili koronavirus ni za jednog nogometaša i nogometašicu.

“Preispitujemo, analiziramo i ocjenjujemo situaciju ne svakodnevno, nego svakog sata. Budimo iskreni, danas nitko na ovom svijetu nema odgovor na pitanje što učiniti u ovoj situaciji. Treba li zatvoriti stadione ili se trebaju nastaviti natjecanja? Je li jedina ispravna odluka da se prekinu sva domaća natjecanja? Ili su te odluke bile preuranjene i diktirane nedostatkom informacija ili panikom?”, rekao je bjeloruski ministar sporta Sergej Kovalčuk prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo također i na ljestvicu bjeloruskog nogometnog prvenstva, nakon šest kola vodi Slutsk s 13 bodova ispred Islocha (12) i Energetyk-BGU-a (12).

U Bjelorusiji, kako smo već spomenuli, nema histerije izazvane pandemijom koronavirusa, a dobrim dijelom se ignoriraju i kontroverzna priopćenja, upozorenja i jednako kontroverzni apeli Svjetske zdravstvene organizacije, kojoj je predsjednik SAD-a, Donald Trump,  obustavio financiranje zbog nesposobnosti upravljanja pandemijom. Inače, bjeloruski predsjednik, Aleksandar Lukašenko, sarkastično je, komentirajući činjenicu da se u Bjelorusiji, za razliku od ostatka Europe, život odvija skoro potpuno normalno, građanima poručio da piju votku. Na tribinama bjeloruskih stadiona su uvedeni i navijači od kartona, s obzirom da zbog straha od virusa jedan manji dio navijača ipak nije iskoristio ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.