Pandemija koronavirusa i posljedice: Rukometna Bundesliga u kolapsu, u teškoj situaciji i bivši prvak Europe iz Poljske…

Foto: fah

Korona kriza polako, ali neumoljivo, uzima svoj danak i kad je sport u pitanju, pa i onaj vrhunski. Posebno se to odnosi na one sportove, one klubove, koji žive od prodaje ulaznica, kao što je to slučaj s rukometom u Njemačkoj, rukometnim klubovima u po mnogima najjačoj klupskoj rukometnoj ligi na svijetu, Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, rukometni klubovi iz Bundeslige se financiraju uglavnom od prodaje ulaznicama navijačima, međutim, nekoliko mjeseci zbog pandemije koronavirusa nema rukometa, nema navijača, pa nema ni prihoda te su pojedini klubovi na rubu egzistencije. U jednom od najboljih njemačkih rukometnih klubova, Füchse Berlinu, razmišljaju o stečajnom postupku te misle čak krenuti ispočetka, što je i potvrdio predsjednik ovog kluba:

“Razgovarali smo sa dva stečajna upravitelja o legalnim opcijama za tako nešto. Također razmišljamo o isplati igrača, kao i to da ne tražimo licencu za nastup u Bundesligi. Napravit ćemo momčad ispočetka…”

S istim ili sličnim problemima susreću se i klubovi izvan Njemačke. Možda najbolji primjer su poljske Kielce, koje su ostale bez dva glavna sponzora, ali i pomoći države te je prvak Europe iz 2016. godine teškoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.