Pandemija koronavirusa: Premier liga se nastavlja 30. travnja, igrači njemačkog kluba odustali od mjesečne plaće kako ne bi bilo otkaza…

Foto: fah

Pandemija koronavirusa paralizirala je cijelu Europu, naravno, sve to utječe na sport.  Sportska natjecanja diljem Starog kontinenta privremeno su prekinuta. Kad će se sve ponovno pokrenuti? Ovisi od situacije do situacije, od države do države, tako bi španjolska La Liga mogla biti nastavljena sredinom svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će biti s trenutno najjačom nogometnom ligom u Europi, Premiershipom?

Predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, javnost je umirio kada je kazao kako će se prvenstva ipak nastaviti, što znači da se naslovi prvaka neće za zelenim stolom dati trenutno vodećim klubovima. Primjerice, u La Ligi je to Barcelona, u Premiershipu Liverpool, u HNL-u Dinamo, u Serie A Juventus.

Kako su potvrdili čelnici Premiershipa natjecanje bi se trebalo nastaviti 30. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potez solidarnosti u Bundesligi…

S obzirom na pandemiju, koja bi mogla uzrokovati i ekonomsku krizu, a što će neki poslodavci zapravo iskoristiti i kao alibi za restrikciju i smanjenje plaća te otkaze, posebno oni koje će kriza minimalno pogoditi, igrači i stručni stožer bundesligaškog kluba Borussije Mönchengladbach donijeli su odluku da odustanu od mjesečne plaće.  Podsjetimo, Borussia Mönchengladbach trenutno drži četvrto mjesto na ljestvici Bundeslige.

U ne tako davnom razgovoru za njemačke medije sportski direktor Borussije Mönchengladbach, Max Eberl, je kazao: “Igrači su potpuno svjesni svega što se događa i kompletne situacije. Momčad je održala interni sastanak i ponudili su opciju u kojoj bi se odrekli svojih mjesečnih primanja. Vrlo sam ponosan na momke koji su još jednom pokazali kako se ovdje u Borussiji držimo skupa, u dobrim i lošim vremenima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka igrača podržana je i prihvaćena te proširena na trenersko osoblje te više dužnosnika u klubu, koji su odlučili krenuti za primjerom nogometaša. Novac će se raspodijeliti prema ostalim djelatnicima kluba kojima bi u suprotnom prijetio otkaz.

Prema pisanju njemačkih medija i neki drugi njemački klubovi mogli bi slijediti sličan primjer…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.